Tarhonya hozzávalók:

60 dkg tarhonya

10 dkg zsír

5 dkg vöröshagyma

5 gramm fűszerpaprika

javasolt folyadékmennyiség 1,2 l

só ízlés szerint

Tarhonya elkészítése:

A tarhonya súlyához viszonyítva kétszeres mennyiségű sós vizet forralunk. A tarhonyát zsíron aranysárgára pirítjuk.

Egy kevés finomra vágott hagymát adunk hozzá. Ezzel is megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről és fűszerpaprikát adunk hozzá. Gyorsan elkeverjük, majd felöntjük a sós, forrásban levő vízzel. Felforraljuk, fedővel lefedjük.

A forró sütőbe helyezzük, és készre pároljuk. Miután a tarhonyát kiemeltük a sütőbol, pecsenyevillával fölkeverjük. A tarhonya készíthető vöröshagyma és fűszerpaprika nélkül is.

A tarhonyát lefedve vízfürdőben tartjuk melegen tálalásig.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc