Gomba vadasan hozzávalók:
50 dkg gomba
3 evőkanál olaj
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemzöld
1 evőkanál finomliszt
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
1 dl tejföl
só, szemes bors ízlés szerint
mustár ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
citromhéj ízlés szerint
citromlé ízlés szerint
cukor ízlés szerint
Gomba vadasan elkészítése:
A cikkekre vágott gombát egy evőkanál olajban a hagymával együtt megpároljuk, sóval, őröltborssal ízesítjük.
A másik kanál olajban megpirítjuk a karikára vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel ízesítjük, és egy kevés vízzel puhára főzzük.
A harmadik kanál olajból és a lisztből cukorral sötétített barna rántást készítünk, besürítjük vele a zöldséget, mustárral, citrommal ízesítjük, áttörjük.
Tejföllel gazdagítjuk, és a párolt gombára öntve átforraljuk.
Lehet zsemlegombócot főzni hozzá, de ma tésztával is finom volt.
0 hozzászólás