Kagyló tengerész módra hozzávalók:
2 doboz kagylókonzerv
2 db zöldpaprika
4 evőkanál marinált paradicsompaprika
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyemzöld
1 dl sherry
fehér bors ízlés szerint
só ízlés szerint
Kagyló tengerész módra elkészítése:
A felforrósított olajra rátesszük a megtisztított és vékony forgácsokra vagdalt fokhagymát meg a finomra vágott vöröshagymát.
Üvegesre pirítjuk, és hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és csíkokra szelt zöldpaprikát.
Lefedve néhány percig pirítjuk, ezután hozzáadjuk a marinált paradicsompaprikát is.
Megsózzuk, megborsozzuk.
Ráöntjük a sherryt és befedve néhány percig pároljuk.
Ezután beletesszük a leszűrt kagylódarabokat.
Az egészet átöntjük egy tűzálló edénybe és jól felforrósítva, pirított kenyérszeletkékkel tálaljuk.
0 hozzászólás