Kagyló tengerész módra hozzávalók:

2 doboz kagylókonzerv

2 db zöldpaprika

4 evőkanál marinált paradicsompaprika

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

4 evőkanál olaj

1 csokor petrezselyemzöld

1 dl sherry

fehér bors ízlés szerint

só ízlés szerint

Kagyló tengerész módra elkészítése:

A felforrósított olajra rátesszük a megtisztított és vékony forgácsokra vagdalt fokhagymát meg a finomra vágott vöröshagymát.

Üvegesre pirítjuk, és hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és csíkokra szelt zöldpaprikát.

Lefedve néhány percig pirítjuk, ezután hozzáadjuk a marinált paradicsompaprikát is.

Megsózzuk, megborsozzuk.

Ráöntjük a sherryt és befedve néhány percig pároljuk.

Ezután beletesszük a leszűrt kagylódarabokat.

Az egészet átöntjük egy tűzálló edénybe és jól felforrósítva, pirított kenyérszeletkékkel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc