Spenótos sajttekercs hozzávalók:
2 személyre:
4 tojás
15 dkg spenótpüré
5 dkg reszelt sajt
1 evőkanál olaj
diónyi vaj
fél citrom
reszelt héja
őrölt szerecsendió
bors
só
Spenótos sajttekercs elkészítése:
A sóval, borssal ízesített tojásokból süss négy omlettet s külön-külön kiterítve hagyd azokat kihülni. A megforrósított olajon (közepes tűzön) addig párold a spenótot, amíg a leve el nem fő.
Ha kész, ezzel kend meg a négy omlett egy-egy oldalát, s göngyöld fel a lepényeket. A tekercseket tedd tűzálló tálba, s hintsd meg szerecsendióval, a cítrom héjával és a sajttal.
Előmelegített sütőben addig süsd , míg a sajt meg nem olvad.
Ha nyers spenótod van, úgy abból 50 dkg kell. Ezt főzd meg sós vízben, csorgasd le, és vágd apróra.
0 hozzászólás