Sajttekercs hozzávalók:
40 dkg eidami vagy trappista sajt
3 főtt tojás
30 dkg párizsi vagy sonka
1 doboz medve (mackó) sajt
1 kisebb fej hagyma
20 dkg vaj petrezselyemzöld
só, bors
Sajttekercs elkészítése:
Forrásban lévő fazék vízbe teszem a sajtot, lefedve 30-35 percig főzöm. Ha már puha a sajt, leszűrom, lisztezett gyúródeszkán kinyújtom téglalap alakúra.
Amíg a sajt megfő, elkészítem a kétféle krémet: a doboz mackósajtot az egy fej apróra vágott hagymával és 10 dkg vajjal krémesre keverem.
Petrezselyemzöld apróra vágva, só, bors, összetört tojás, 10 dkg vaj. Ezt is krémesre keverem.
A kinyújtott sajt egyik szélébe teszem a tojásos krémet, ez lesz a közepe. A sajt többi részét a mackósajtos krémmel kenem meg, ráteszem a párizsi szeleteket. Feltekerem, majd 1-2 órára hűtőbe teszem.
0 hozzászólás