Sajttekercs hozzávalók:

40 dkg eidami vagy trappista sajt

3 főtt tojás

30 dkg párizsi vagy sonka

1 doboz medve (mackó) sajt

1 kisebb fej hagyma

20 dkg vaj petrezselyemzöld

só, bors

Sajttekercs elkészítése:

Forrásban lévő fazék vízbe teszem a sajtot, lefedve 30-35 percig főzöm. Ha már puha a sajt, leszűrom, lisztezett gyúródeszkán kinyújtom téglalap alakúra.

Amíg a sajt megfő, elkészítem a kétféle krémet: a doboz mackósajtot az egy fej apróra vágott hagymával és 10 dkg vajjal krémesre keverem.

Petrezselyemzöld apróra vágva, só, bors, összetört tojás, 10 dkg vaj. Ezt is krémesre keverem.

A kinyújtott sajt egyik szélébe teszem a tojásos krémet, ez lesz a közepe. A sajt többi részét a mackósajtos krémmel kenem meg, ráteszem a párizsi szeleteket. Feltekerem, majd 1-2 órára hűtőbe teszem.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc