Spárga sonkával és sajttal hozzávalók:
1 kg spárga
1 evőkanál só
4 evőkanál vaj
1 teáskanál cukor
1 evőkanál liszt
1/4 teáskanál fehérbors
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
200 g főtt sonka
75 g gouda sajt
Spárga sonkával és sajttal elkészítése:
Megtisztítjuk a spárgát, és levágjuk a végét. A héját és a levágott végeket főzzük egy liter vízben tíz percig, majd tegyük egy konyharuhába, és ha kicsit kihült, csavarjuk ki jól.
A spárgát, sót, 1 evőkanál vajat és a cukrot felforraljuk. A spárgát egymás után három adagban egyenként öt percig főzzük és lecsorgatjuk. 3 evokanál vajat megolvasztunk, és belekeverjük a lisztet, hozzáöntünk 3/8 liter spárgalét és mártássá főzzük.
A spárgát beletesszük egy jénai edénybe, és ráöntjük a mártást.
Megszórjuk borssal, petrezselymmel, apróra vágott sonkával és reszelt sajttal. A sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad.
0 hozzászólás