Szavojai fondü hozzávalók:

6 személyre

50 dkg Ementáli

40 dkg Comté

40 dkg Beaufort

1 fokhagymagerezd

1 dl tetszés szerint kiválasztott száraz bor

1 evőkanál kukoricakeményítő

50 dkg házi kenyér vagy 2 db szárazabb baguette

1 kupica cseresznyepálinka

bors

Szavojai fondü elkészítése:

Vágjuk le a sajtok héját,és vékonyan szeleteljük fel őket.

A fokhagymagerezdet vágjuk ketté, és alaposan kenjük meg vele az edényt.

Öntsük bele a bort, keverjük bele a kukoricakeményítőt.

Forraljuk fel, adjuk hozzá a sajtot. Fakanállal folyamatosan kevergessük addig, amíg a sajt teljesen megolvad. Bőségesen borsozzuk meg.

Alaposan keverjük meg, és a cseresznyepálinkát az utolsó pillanatban adjuk hozzá. Az edényt helyezzük asztali melegítőre, és azonnal tálaljuk nagy kenyérkockákkal.

A fondü elkészítéséhez mindig háromféle sajtra van szükség, és mindent egybevetve kb. 200 grammnyira személyenként. (A Beaufort helyett használhatunk 1/3 Pannóniát és 2/3 Eidamit, egy kevés reszelt parmezánnal. A Comté helyettesíthető 1/2 Pannónia, 1/2 Eidami sajttal – esetleg Gaudával.)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc