Spenótos felfújt hozzávalók:

1 kg spenót

3 tojás

5 kanál reszelt sajt

6 kanál zsemlemorzsa

1 kanál liszt

fél pohár tej

75 g vaj

Spenótos felfújt elkészítése:

A spenótot jól megmossuk, megfőzzük, apróra vágjuk és összekeverjük az 50 gr. vajjal és a liszttel. Visszatesszük a tűzre és beleöntjük a tejet.

Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, hozzátesszük a sajtot, a fél zsemlemorzsát, egyenként a tojássárgákat és végül könnyedén összekeverjük a felvert tojásfehérjével.

A megmaradt vajjal kivajazunk egy jénai tálat, megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a keveréket.

Előmelegített sütőben, kis fokon körülbelül 45 percig sütjük.

A spenótos felfújtat fogyaszthatjuk tetszés szerint melegen vagy hidegen. Tálalhatjuk sültek mellé köretként is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc