Majonézes sárga bab hozzávalók:
300 g sárga bab
1 sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
majonéz
só, bors
Majonéz
2 tojás sárgája
300 ml olaj
1 evőkanál mustár
citromlé
só
Majonézes sárga bab elkészítése:
A babot megmossuk és eltávolítjuk a szárát.
Egy tálba vízet és sót teszünk és felforraljuk.
Mikor elkezd forrni, hozzáadjuk a babot és 10 percig főzzük.
Miután kész van, lecsorgatjuk róla a vizet és hagyjuk kihűlni, majd kis karikákra vágjuk. Elkészítjük a majonézt és összekeverjük a felvágott babbal, a reszelt sárgarépával és az apróra vágott petrezselyemmel.
A salátát hidegen tartjuk a tálalásig.
A majonézes sárga bab receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás