Az UHT az Ultra High Temperature rövidítése, ami ultra-pasztőrözést jelent. Ez abból áll, hogy a terméket nagyon magas hőmérsékleten kezelik, nagyon rövid időre (135 °C-on, 2-4 másodpercet), ami után szobahőmérsékletre hozzák.
Ez a kezelés elpusztítja a mikroorganizmusokat a termékből, de a tej megtartja tápláló értékét, az ásványokat és a vitaminokat. Ezért az UHT tej természetes, nincs benne tartósítószer, a legjobb minőségű, megtartja frissességét hosszú időre, annélkül, hogy le kellene hűteni felbontás előtt vagy után.
Az UHT tej előnyei:
– Higiénikus élelmezési szempontból
– Megvan benne minden tápláló anyag ami a tejre jellemző
– Nem tartalmaz tartósítószereket
– Megvehetsz nagyobb mennyiséget egyszerre
– Nem kell gyakran vásárolni menni
– Tárolására nem kell hideg hely (több hely marad a hűtőben)
– Mindig van otthon tej, arra az esetre ha szükséged van rá