Az ünnepi vacsorák varázslatosak. De hogyan is viselkedj, hogy ne rontsd el ezt a különleges hangulatot? Íme néhány viselkedési szabály, melyet az ünnepi vacsorák alkalmával illik betartani, főleg ami az italokat és a desszertet illeti.

Az ünnepi vacsorák varázslatosak. De hogyan is viselkedj, hogy ne rontsd el ezt a különleges hangulatot? Íme néhány viselkedési szabály, melyet az ünnepi vacsorák alkalmával illik betartani, főleg ami az ilatokat és a desszertet illeti.

? A kávét és a teát csészealátéttel együtt kell felszolgálni. Az alátétre tesszük a kiskanalat, az üres filteres zacskót, a cukrot, sőt még a használt filteres zacskót is, forrázott tea esetében. Ha nincs alátéted, kérj valakitől!

? A vörösboros pohárnak a talpát fogd meg, míg a fehérboros poharat a száránál fogva, akárcsak a pezsgős poharat!

? A konyakos poharat lehet két kézzel fogni azért, hogy felmelegítsd az italt.

? A kávét, a meleg csokit vagy más meleg italt soha sem szabad megfújni!

? Ha a tányéron van egy nagy szalvéta, azt a karra kell tenni, a szalvétákat mindig terítsd ki evés előtt. Ha felállsz az asztaltól, a térdedre tett szalvétát ne a széken hagyd, hanem a tányér mellett!

? Az almát, a körtét és a birsalmát kézzel vedd ki a kosárból és késsel és villával edd. Az a legjobb, ha meghámozod!

? Ha az avokadón rajta van a héja, akkor kiskanállal edd, ha pedig felszeletelve hozzák, akkor villával!

? A banánt kézzel hámozd meg, majd vágd fel a desszertes késsel és villával edd!

? Az olajbogyó és a cseresznye magját diszkréten ki kell köpni a kézbe, majd tedd a tányérra!

? A héjában tálalt citrusféléket kanállal kell enni!

? Az őszibarackot, a szilvát, a nektarint, a barackot vágd kettőbe, vedd ki belőle a magot a kés segítségével, majd kiskanállal edd, vagy, ha kényelmetlen, akkor villával!

? A desszertként kínált sörbetet villával edd és ne a desszertes kanállal, bármilyen hívogatónak is tűnjön!