A kaviár egy nagyon elegáns étel, de ahhoz, hogy ne nézzünk ki amatőröknek, fontos tudni néhány alapvető dolgot a felszolgálásáról.
Az a vállalkozó szellemű házigazda, aki kaviárral szeretné elkényeztetni vendégeit, tisztában kell legyen elsősorban azzal hogy ez az ételkülönlegesség minden más nélkül szolgálandó fel, nagyon hidegen, és lehetőleg egy olyan nem-fém tálban, amelyik egy másik, jéggel teli tálba van belehelyezve.
A fémedények és az ezüst evőeszközök kerülendők, ugyanis fennáll az oxidálódás veszélye, amely fémes ízt kölcsönöz az ételnek is. A kaviárt üveg, csont, fa vagy akár műanyag edényekben kell felszolgálni a vendégeknek vagy aki megengedheti magának, aranyból készült étkészletet is használhat.
Ajánlott pirított kenyeret vagy sótlan rágcsálnivalókat adni a kaviár mellé. Habár a legtöbb szakértő úgy véli, semmivel sem kellene a kaviár ízét meghamisítani, meg lehet kockáztatni egy szelet citrom, egy csöpp tejföl, egy kis főtt tojás (a fehérjét és a sárgáját külön összetörve) vagy hagymaszósz hozzáadását.
Ugyanezek a szakemberek (szakácsok) kétségbe vonják azt, hogy a pezsgő a legmegfelelőbb ital egy kaviáros vacsora mellé, voksukat egy finom, hideg vodka mellett teszik le.
Ami a fogyasztását illeti, bármenyire is csábító az édes aromája, illetlenségnek vehető, ha 50-60 grammnál, vagy 2 kiskanál kaviárnál többet fogyasztasz el egy evés alkalmával.