Vannak elegáns ételek, melyeknek korántsem egyszerű az elfogyasztása. Mi most megtanítunk hogyan kell stílusosan enni a homárt!
A homárok, csakúgy, mint az apró tengeri rákok és rákok, a „tízlábúak” rendjébe tartoznak – 5 pár járólábbal rendelkeznek, ezek közül az első kettő mintegy bajusz féleséggé fejlődött ki, a hátralevő 3 pár láb pedig állkapoccsá alakult át, mely segít a táplálkozásban. Az Egyesült Államokban kétféle homárról beszélhetünk: a keleti partot képviselő északi homárról és egy, az északi homárhoz hasonlóról, melynek nincsenek ollói.
A homár legfőképpen éjszaka aktív; mérete és színe változó, az egyik legfinomabb húsú rákként tartják számon, igazi csemegének számít.
Legtöbbször, ha nem mi magunk készítjük el a homárt és tálaljuk fel ezt a csemegét, hanem például vendéglőben fogyasztjuk el, akkor biza nehézségbe ütközhetünk ami az evést illeti. Hogyan kell enni a homárt? Honnan kell kezdeni?
1. lépés: Hajlítsd be a homár mindkét ollóját és a felső ízületeit.
2. lépés: Törd le az ollóit és az ízületeket egy kés nem vágó felével vagy egy speciális eszközzel.
3. lépés: Válaszd le az ollók mozgatható részét és távolítsd el a felső részüket, hogy elérhesd az ehető belső részt.
4. lépés: Válaszd le a homár farkát.
5. lépés: Szedd ki az ehető részt a homár farkának mindenik ízületéből.
6. lépés: A farok alsó részébe tegyél bele egy villát, tekerd meg, a farkot ellenkező irányba mozgatva.
7. lépés: Fordítsd hátára a homárt és egy késsel vagy konyha ollóval vágd fel a járólábacskái közti részt, hogy onnan is ki tud szabadítani a húsát.