A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Forró alma és kávé románca a tequilával

Télvíz idején, egy fárasztó nap után hazaérvén, igen kellemes érzés bevackolni magunkat kedvenc fotelünkbe, és egy finom, lélekmelegítő koktélt szürcsölgetni. Keresztes Ferenc világbajnok mixertől kaptunk néhány ínycsiklandó tequilás receptet, amelyekkel még a fagy ellenére is a napfényes Mexikó hangulatát varázsolhatjuk nappalinkba. Mexikó első számú tequilája, a 100% kék agavéból készülő Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hogyan főzz almával?

Az alma világszerte közkedvelt gyümölcs, azonnal, frissen fogyasztható. Nyersen, felkockázva remek salátákba, főzve gyümölcslevesekhez, almakompótnak, de befőttnek és lekvárnak is alkalmas. Jellegzetes süteménye a fahéjas, almareszlékkel töltött almás pite. Konyhai praktikák almás ételekhez Alma felvágása: Mivel az alma mélyedéseiben megbújhat a piszok, a legjobb, ha először hosszában félbevágjuk az almát Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hogyan vásárolj almát?

Csak teljesen egészséges, sérülésmentes almát vásároljunk és tároljunk. Hosszabb id?re ömlesztve nagyobb mennyiségű gyümölcsöt sose tegyünk el. Az almát mindig tiszta, szellőztethet?, fagymentes pincében tároljuk. A friss szedésű alma héja fényes, tapintása kemény és méretéhez képest nehéz. Ilyet érdemes venni annak, aki azonnal szeretne lédús, ropogós gyümölcsbe harapni. Ha azonban Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta