A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

E-k, avagy káros adalékanyagok? – 1.rész

E252, E213, E120. Közömbösen olvasunk ezen anyagokról az élelmiszerek címkéjén, és nem is sejtjük, hogy veszélyesek lehetnek az egészségünkre. Mi is rejtőzik az E betűk mögött? Milyen hatással vannak az egészségünkre? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre keressük a választ. Az élelmiszer-adalékanyagokat már évek óta használják. Az élelmiszereket kezdetben sóval, cukorral Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

E-k, avagy káros adalékanyagok? – 2.rész

Az E-k olyan vegyi adalékanyagok, amelyeket az élelmiszerekhez adnak a gyártási folyamat során ízfokozóként, aromaként vagy tartósítószerként. Az adalékanyagok tulajdonságaik szerint vannak csoportosítva. Íme a közülük leggyakrabban használtak. Adalékanyag kategóriák Antioxidánsok Az oxidáció gátlásával növelik az élelmiszerek eltarthatóságát. Az élelmiszerek elszíneződésének és avasodásának megelőzésére használják. Megtalálhatók a süteményekben, a levesekben Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta