A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Ismerd meg az 1-es számú ellenséget: a zsírt

Hogy esélyed legyen a zsír elleni küzdelemben, nagyon jól informáltnak kell lenned. Gondolom érthető, hogy nem nyerhetsz, ha nem ismered az ellenséged, a szervezetre gyakorolt hatását és a veszélyességét. Tudnod kell elsősorban, hogy többféle zsír létezik és nem mindegyik káros. Ismerned kell a koleszterinszint értékeit és meg kell próbálnod normál Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Az édességek és a cukorbetegség

A diabétesz egy súlyos betegség. Akik ebben szenvednek, felteszik a kérdést a kezelőorvosuknak, hogy fogyaszthatnak-e édességeket. Erre a kérdésre nem létezik olyan válasz, amely mindenkire érvényes lenne. A legfontosabb dolog, amire figyelnünk kell, ha érintettek vagyunk: a vércukorszintet mindig optimális értékek közt kell tartanunk. Táplálkozzunk kiegyensúlyozottan! Azon túl, hogy az Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hogyan erősítheted gyermeked ellenállóképességét?

A gyerekek sok káros baktériummal kerülnek érintkezésbe minden nap. A csempe a fürdőszobában, az iskolapadok, a játszótársak piszkos kezei, mindezek betegségek okozói lehetnek, amelyek csökkentik a gyerek ellenállóképességét. A kicsiknek szükségük van szüleikre a káros organizmusok elleni harcban, amelyek megbetegíthetik őket. A következőkben néhány tanácsot adunk a geyrmek immunitásának megerősítéséhez. Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Vitaminok – a pattanások ellenfelei

A modern kutatások megállapítják, hogy a táplálkozásnak és a stressznek fontos szerep jut a pattanások megjelenésében. Lassuk hogyan segít a vitaminfogyasztás ezek megakadályozásában. A vitamin Az A-vitamin befolyásolja a faggyúmirigyek működését, csökkentve a faggyútermelést. Fő A-vitamin forrás a máj, a halak, a sajt és a tojás. A béta-karotin szintén fontos, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A modern étrend elősegíti a pattanások kialakulását

A keletiek régóta figyelmeztetnek arra, hogy étrendünk nagy hatással van az egészségünkre. Most a nyugati táplálkozás-szakértők is megerősítik ezt. Egy nemrég készült tanulmány szerint a helytelen táplálkozás kiválthatja a pattanások megjelenését. A tizenévesek fő problémáját, a pattanásokat az étrendjük okozza, állítják a táplálkozási szakértők. És itt nemcsak a csokoládéról vagy Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

5 energiát biztosító növény télre

Az év végén mindig, és közvetlen ünnepek után is kimerültnek és teljesen energia hiányosan érzed magad. Ha nem szeretnél vitaminokhoz folyamodni, mert növelik az étvágyadat és épp most nem akarsz hízni, íme néhány növény, ami visszaadja az energiád télnek idején. 1. Zsálya A zsálya egy olyan növény, amely élénkíti a Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

E-k, avagy káros adalékanyagok? – 1.rész

E252, E213, E120. Közömbösen olvasunk ezen anyagokról az élelmiszerek címkéjén, és nem is sejtjük, hogy veszélyesek lehetnek az egészségünkre. Mi is rejtőzik az E betűk mögött? Milyen hatással vannak az egészségünkre? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre keressük a választ. Az élelmiszer-adalékanyagokat már évek óta használják. Az élelmiszereket kezdetben sóval, cukorral Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

E-k, avagy káros adalékanyagok? – 2.rész

Az E-k olyan vegyi adalékanyagok, amelyeket az élelmiszerekhez adnak a gyártási folyamat során ízfokozóként, aromaként vagy tartósítószerként. Az adalékanyagok tulajdonságaik szerint vannak csoportosítva. Íme a közülük leggyakrabban használtak. Adalékanyag kategóriák Antioxidánsok Az oxidáció gátlásával növelik az élelmiszerek eltarthatóságát. Az élelmiszerek elszíneződésének és avasodásának megelőzésére használják. Megtalálhatók a süteményekben, a levesekben Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Kevés kalóriát tartalmazó élelmiszerek ízletes kombinációja

Köztudott, hogy léteznek olyan élelmiszerek, melyek „negatív” kalóriát tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy minél többet fogyasztunk belőlük, annál jobban fogyunk. A következő élelmiszerekről van szó: citrom, káposzta, zöldsaláta, rukkola, spenót, uborka, paradicsom, paprika, sárgarépa, brokkoli, zöld növények, tonhal, csirkemell, gombák, fokhagyma, grapefruit, alma, gabonák (zab), zsírtalan tejtermékek, tojás. Ha csak Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A cukorbetegség és az egészséges étrend

A cukorbetegség a magas vércukorszint következménye. A betegek szervezete nem képes kellő mennyiségű inzulint előállítani, ezért a vérbe juttatott tápanyag egy részét nem tudja energiává alakítani. A legfontosabb egy egészséges étrend kialakítása. Ha diabéteszben szenvedsz, akkor is élhetsz teljes értékű életet, megfelelő táplálkozás mellett. Az egészséges étrend megtervezése. ? Több Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta