A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hasznos konyhai tippek a tejjel kapcsolatban

Nagyon szereted a tejet és szívesen hallanál néhány tanácsot, ami még élvezetesebbé teszi a felhasználását és a fogyasztását? A segítségedre sietünk néhány hasznos tippel. ? A tej nem fog odaégni, ha az edényt előzőleg vízzel kiöblítjük. ? Ha a tej odaégett, akkor azonnal áttöltjük egy másik edénybe, így az égett Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Földieper: a szenvedély gyümölcse

A földieper Olaszországból származik, de egyedi ízével és finom  illatával hamar meghódította a világot. Olyannyira megszerették, hogy rögtön a szerelemmel asszociálták.  A földieper múltja A földieper 2200 éve jelent meg Olaszországban vad formában, termeszteni csak az 1500-as évek második felében kezdték el, de olyannyira közkedvelt lett, hogy 1860-ra már szerte Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Seherezádé szerelemnövénye: a koriander

Ma a férfiparfümök gyakori összetevője annak ellenére, hogy illata az ókori görögöket a poloskára emlékeztette, amit korisnak neveztek – innen a neve. Az egyiptomi fáraókat nem temették el anélkül, hogy ne tettek volna belőle egy keveset a múmiájuk mellé. Kedveljük vagy sem? Íme, a legellentmondásosabb fűszer: a koriander. Koriander – Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Milyen a romlott hús?

A hús sok konyha elengedhetetlen része. Viszont a romlott hús nagyon veszélyes lehet. Lássuk hát, hogyan különböztethetjük meg a friss és a romlott húst. ? A romlott hús felülete ragadós, gyakran penész borítja. ? Ha megnyomjuk a húst, nyoma marad. Ha a húson a nyomás helye hamar helyreigazodik, akkor a Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Miért egészséges a rizs?

A rizs az emberiség több mint 60 százalékának fő tápláléka. A világ legegészségesebb alapélelmiszerei közé tartozik, mert számos, a szervezet számára fontos anyagot tartalmaz. Vannak benne szénhidrátok, fehérjék, zsír, ásványi anyagok, vitaminok és ballasztanyagok. A rizsben lévő keményítő lényeges szerepet játszik a szervezet energiaellátásában, fehérjéi révén pedig – amelyekből sokkal Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Mi az UHT tej?

Az UHT az Ultra High Temperature rövidítése, ami ultra-pasztőrözést jelent. Ez abból áll, hogy a terméket nagyon magas hőmérsékleten kezelik, nagyon rövid időre (135 °C-on, 2-4 másodpercet), ami után szobahőmérsékletre hozzák. Ez a kezelés elpusztítja a mikroorganizmusokat a termékből, de a tej megtartja tápláló értékét, az ásványokat és a vitaminokat. Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Kelkáposzta, a csonterősítő vitaminforrás

A kelkáposzta egyik legismertebb tulajdonsága, hogy remek csonterősítő. Kalciumtartalmát a szervezet ideálisan tudja hasznosítani a magnéziummal és a káliummal együtt, ráadásul szabályozza a vérnyomást, valamint jótékonyan hat a szívizom működésére. A kelkáposzta (a káposztafélékkel egyetemben) kitűnő rákellenes élelmünk. A növényben nagy mennyiségű béta-karotint találunk. Ez lényegesen elősegíti az immunrendszer működését, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Az erőt adó gombák

Előfordult már veled, hogy egy finom gombás ételelfogyasztása után jobban érezted magad? Mégis csak igaz lehet az a mondás, hogy a gomba nem csak a szervezetet de a lelket is erősíti. Bár más egyébbel is javíthatsz a lelkiállapotodon, a gomba ízével semmi sem vetekedhet. A gomba a múltban és most Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Milyen étolajfajták vannak?

Az étolaj egyetlen modern konyhából sem hiányozhat, felhasználjuk a saláták, ételek, sültek és édességek készítéséhez. Bár az orvosok azt tanácsolják, hogy ne fogyasszunk sok étolajat, a legtöbben tudjuk, hogy nem lehet kihagyni az ételekből. El kell ismernünk, hogy zsíroknak is megvan a maguk szerepe… Nem minden étolaj káros, inkább a Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A tejföl és a tejszín vásárlása

A tejszín és a telföl konyháink szerves része, használjuk desszertekhez, levesekhez és főételekhez egyaránt. De milyen is a jó tejföl és tejszín? A habnak való tejszín folyékony, kinézete és állaga egyenletesen sima, színe tejfehér, egészen a sárgás-fehérig, jellegzetes aromájú édeskés íze van. Nem tartalmazhat zsiradék darabokat, fehérje elemeket, idegen ízt Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta