Hogyan főzz körtével?

Hogyan főzz körtével?

Az érett körte ízletes és egyszerű, fogyasztható frissen magában, de mint minden más gyümölcs, felhasználható különböző ételek elkészítésében: lekvárok, sütemények, krémek, fagylaltok vagy akár finom szószok egy sült mellett. A körte nagyon jól kiegészíti a gyümölcssalátákat, de akár a zöldségeseket is. Felszolgálható szeletekre vágva diós sajttálak mellé és párosítható egy Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A kürtőskalács elkészítése

Az édes tésztából készült, mézzel megkent és dióban megforgatott kürtőskalács a turisták  legkedveltebb édessége az év bármelyik időszakában. A hagyományos kürtőskalács A hagyományos kürtőskalács az erdélyi régió különlegessége (Kovászna, Hargita, Maros megyék), receptje és elkészítési módja már több száz éves hagyomány. A hagyományos recept nyomán, édes tésztából elkészítve, spirál formában, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Mire érdemes odafigyelni, amikor padlizsánt vásárolsz?

A padlizsán nagyon finom bárhogy is készíted el, de ahhoz, hogy az étel igazán jó legyen, vásárláskor oda kell figyelj a minőségre. Biztosan előfordult már veled is, hogy csípős vagy keserű padlizsánt vettél. Nem állítjuk, hogy teljesen meg tudunk ettől óvni, deszeretnénk néhány tanáccsal ellátni ahhoz, hogy jó eséllyel megtaláld Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hogyan készítsd el a padlizsánt?

A padlizsán egy nagyszerű zöldség. Olcsó, finom, kalóriaszegény és nagyon sokféle képpen elkészíthető. Meg lehet sütni és főzni, elfogyasztható előételként, salátaként, főételként vagy akár levesbe is felhasználható. Miután a padlizsánt megvásároljuk, készítsük is el, hiszen frissen a legfinomabb. Abban az esetben ha nincs időnk rögtön megsütni vagy megfőzni, tarthatjuk néhány Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Recept ötletek Húsvét utánra

Így húsvét után biztosan gondolkoztunk azon mit készítsünk, hogy helyrejöjjünk a gazdag húsvéti étkezések után. Érthető, hogy a családi ünnepek után, amikor mind összegyűlünk és jókat eszünk, most valami könnyebbre vágyunk. Az alábbiakban adunk néhány javaslatot. Reméljük, hogy nyugodt és szép ünnepnapokat töltöttél a szeretteiddel. Adunk néhány ötletet, hogy mihez Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Joghurt finomságok

Különbnél különb finomságokat készíthetünk ebből a csodálatos természeti adományból. A joghurt egészséges, kalciumban gazdag és elősegíti az emésztést. A joghurt nagyon alkalmas hideg szószokhoz. Hogy keményebb legyen, beleteheted egy gézbe és hagyd lecsorogni 30 percet. Tzatziki szósz Elkészítés A kemény joghurtba elkeversz egy maroknyi apróra vágott mentát. Pici citromlevet csavarsz Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta