A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Asztalterítési és étkezési etikett

A viselkedési szabályok betartása, a felszolgálandó ételsor kiválasztása és annak megfelelő sorrendben való tálalása a jólneveltségnek a jele. Íme néhány asztalterítési alapszabály, melyek sokat segíthetnek. A kenyereskosárból kézzel vesszük ki a kenyeret, amit a kenyértányérra helyezünk, majd apró falatokat törve elfogyasztunk A pástétomot vagy vajat a saját késünkkel vesszük el, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Mennyire értesz az asztalterítés művészetéhez?

Mindenki azt szeretné, hogy remek házigazdának legyen elkönyvelve, de legtöbbször sajnos ez nem mindenkire igaz. Ahhoz, hogy igazán tökéletes házigazda légy, csak néhány egyszerű szabályt kell figyelembe venned és betartanod. Rendezettség és igényes anyagok Először is adott rendbe és esztétikusan kell elhelyezned a székeket az asztal körül, ezután pedig terítsd Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Asztalerítés és különleges helyzetek az asztalnál

Közelednek az ünnepek és sok alkalom lesz arra, hogy különlegesen terített asztal mellett fogyasszuk el az ízletes fogásokat. Olvasd el tanácsainkat a megfelelő viselkedésről, hogy semmilyen helyzet ne érjen váratlanul. Hogyan terítsük meg az asztalt? • Előnyösebb egy nem keményített asztalterítő, mint a drága anyagból készült, de pecsétes abrosz. • Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hogyan kell enni a homárt?

Vannak elegáns ételek, melyeknek korántsem egyszerű az elfogyasztása. Mi most megtanítunk hogyan kell stílusosan enni a homárt! A homárok, csakúgy, mint az apró tengeri rákok és rákok, a „tízlábúak” rendjébe tartoznak – 5 pár járólábbal rendelkeznek, ezek közül az első kettő mintegy bajusz féleséggé fejlődött ki, a hátralevő 3 pár Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A kaviár felszolgálásának alapszabályai

A kaviár egy nagyon elegáns étel, de ahhoz, hogy ne nézzünk ki amatőröknek, fontos tudni néhány alapvető dolgot a felszolgálásáról. Az a vállalkozó szellemű házigazda, aki kaviárral szeretné elkényeztetni vendégeit, tisztában kell legyen elsősorban azzal hogy ez az ételkülönlegesség minden más nélkül szolgálandó fel, nagyon hidegen, és lehetőleg egy olyan Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Készen állsz arra, hogy a városban vacsorázz?

Meghívtad a szerelmed a városba egy romantikus vacsorára és az elegáns hely, amit ismertél olyan zsúfolt, hogy kénytelenek vagytok megelégedni egy csomagolt pizzával? Szerettél volna luxus étteremben vacsorázni, de a portás már az ajtóban megállított, mivel farmerben voltál? Hogy elkerüld az ilyen kellemetlen helyzeteket, tudnod kell néhány alapszabályt azzal kapcsolatban, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hogyan vislekedj egy ünnepi vacsorán?

Az ünnepi vacsorák varázslatosak. De hogyan is viselkedj, hogy ne rontsd el ezt a különleges hangulatot? Íme néhány viselkedési szabály, melyet az ünnepi vacsorák alkalmával illik betartani, főleg ami az italokat és a desszertet illeti. Az ünnepi vacsorák varázslatosak. De hogyan is viselkedj, hogy ne rontsd el ezt a különleges Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A szalvéta illendő használata

Egy elegáns vacsora alkalmával a szalvéta használata meglehetősen bonyolultnak tűnhet, ha nem tudod hogyan közelítsd meg ezt a kényes problémát. Az etikett megkövetel egy bizonyos fajta viselkedést, ezért jó ha tudjuk, hogyan kell használni a szalvétát, amely nem hiányozhat az asztalról. A szalvéta fontossága Habár eredetileg a szalvéta nem játszott Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta