A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Asztalterítési és étkezési etikett

A viselkedési szabályok betartása, a felszolgálandó ételsor kiválasztása és annak megfelelő sorrendben való tálalása a jólneveltségnek a jele. Íme néhány asztalterítési alapszabály, melyek sokat segíthetnek. A kenyereskosárból kézzel vesszük ki a kenyeret, amit a kenyértányérra helyezünk, majd apró falatokat törve elfogyasztunk A pástétomot vagy vajat a saját késünkkel vesszük el, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Mennyire értesz az asztalterítés művészetéhez?

Mindenki azt szeretné, hogy remek házigazdának legyen elkönyvelve, de legtöbbször sajnos ez nem mindenkire igaz. Ahhoz, hogy igazán tökéletes házigazda légy, csak néhány egyszerű szabályt kell figyelembe venned és betartanod. Rendezettség és igényes anyagok Először is adott rendbe és esztétikusan kell elhelyezned a székeket az asztal körül, ezután pedig terítsd Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A húsvéti asztal fontos részlete: az evőeszközök

Egy felejthetetlen húsvéti teríték az utolsó részletig ki van gondolva. Mire kell oda figyelni, ami az evőeszközököt illeti? Íme néhány tanács. Pár nap múlva vár ránk a kiválóan elrendezett, több féle finomsággal teli húsvéti asztal. Kreativitással, fantáziával és izgatottsággal teli készülődéssel foglalkozunk az asztal megterítésével, az evőeszközökkel. Minden helyet tányér Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Asztalerítés és különleges helyzetek az asztalnál

Közelednek az ünnepek és sok alkalom lesz arra, hogy különlegesen terített asztal mellett fogyasszuk el az ízletes fogásokat. Olvasd el tanácsainkat a megfelelő viselkedésről, hogy semmilyen helyzet ne érjen váratlanul. Hogyan terítsük meg az asztalt? • Előnyösebb egy nem keményített asztalterítő, mint a drága anyagból készült, de pecsétes abrosz. • Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hogyan kell egy „A la fourchette” étkezést előkészíteni?

Az „A la fourchette” kifejezés azon étkezésekre vonatkozik, melyeket villával lehet elfogyasztani. Íme néhány asztalterítési szabály, amit figyelembe kell venni. ? Az asztalt kötelezően a helyiség közepére kell tenni, egy nagy asztalterítővel fedni, amely majdnem leér a földig. Magas asztalt kell használni, hogy a vendégek kényelmesen szolgálják ki magukat lábon Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Az ünnepi asztal megterítése

Az evőeszközöket és a tányérokat az asztalon egy meghatározott módon helyezzük el. Ha szeretnéd, hogy az ünnepi asztalod szép legyen, tartsd szem előtt a következőket. A családi és az ünnepi asztalt is hasonlóan terítjük meg, de a tányérok, evőeszközök és poharak száma különbözik, a fogások számától függően. Dupla tányérral terítünk, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta