A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Kulináris utazás Görögországban

A történelmekből jól ismert zsúfolt Görögország a turisták kedvelt célpontja. Görögország egy másik előnye a konyhaművészete. Ki ne kóstolna meg egy görög shaormát vagy a salátát nagy feta sajtdarabokkal és egy csepp olívaolajjal fűszerezve? A görög konyha gyökerei az emberek otthonában és az éttermekben formálódtak. Görögország agrár-iparország, ezért a háztartásokban Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hogyan tartják formában magukat a franciák?

Hogyan tudják formában tartani magukat a franciák annak ellenére, hogy édességeket, szószokat és a híres croissant-okat fogyasztják? Egy friss tanulmány a „Francia paradoxonról” szól: a gazdag francia konyha ellenére, a franciák soványabbak, mint például az amerikaiak. Csak 7%-uk elhízott, az amerikaiakkal ellentétben, akiknél a népesség 30%-a számít elhízottnak. Mi a Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A francia konyha

A francia konyha nagyon híres, gondosság, türelem és minőségi összetevők jellemzik. Az elmúlt években a francia konyha határozta meg a világ gasztronómiáját, de ugyanakkor ő maga is változásokon ment át. A francia konyha határkő a gasztronómia világában és gyakran „haute cuisine” néven emlegetik – konyhaművészet felső fokon. Francia konyha régen Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Karácsonyi utazás a nagyvilágban: Spanyol karácsonyi szokások

Az Ötletkonyha meghív téged egy különleges utazásra, amely által megismerkedhetsz a világ népeinek karácsonyi ételkészítési hagyományaival, ünnepi ételeivel. Kezdjük a spanyol ünnepi szokásokkal. Karácsonykor a spanyol nép asztaláról nem hiányozhat a sáfrány, az olívaolaj vagy a jerezi ecet. Hagyományos ünnepi ételeiket aszalt gyümölccsel ízesítik, de tesznek mandulát a levesekbe, diót Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Karácsonyi utazás a nagyvilágban: Görög karácsonyi asztal

Ezekben a varázslatos napokban, most Karácsony táján, maradandó élményt kínál ez az utazás, amely megismertet más népek szokásaival. Most egy olyan, ételkülönlegességeiről híres országba fogunk együtt elmenni, mint Görögország. Görögországban a Karácsony és az Újév nemcsak babonákban, hanem hagyományokban is gazdag. A háziasszonyok soha nem felejtik el megjelölni a karácsonyi Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Karácsonyi utazás a nagyvilágban: Finn karácsonyi ünnepek

Karácsonyi körútunk alkalmával meglátogattuk már néhány országot, megnéztük milyen ünnepi szokásaik és hagyományaik vannak, de nem feledkezhetünk meg az olyan különleges helyekről sem, mint amilyen Finnország. Finnországban a december az öröm hónapja. Ilyenkor összegyűl a család és a barátok és borral édesített forró italt, a „glögi”-t fogyasztják. A karácsonyi asztalon Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Karácsonyi utazás a nagyvilágban: Amerikai karácsony

Nemzetközi körútunk alkalmával betekintést nyerünk most az amerikai családok ünnepi készülődéseibe és helyet foglalunk karácsonyi asztaluknál. Az Amerikai Egyesült Államokban nincs hagyományos karácsonyi menü. Ilyenkor a három héttel a Karácsony előtt ünnepelt Hálaadás napján felszolgált pulykát felváltja a borjúsült. A hideg előételek leggyakoribbja a füstölt lazac, a desszert pedig régióként Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Olasz ételek és étkezési szokások

Antipasti, assaggio di primi, primo, secundo… így kezdődik az olaszok étlapja. Folytatódik sajttal, desszerttel, borral és kávéval. A következőkben adunk néhány információt az olasz konyháról. Hétköznapi étkezési szokások az olaszoknál Az olaszok sokat esznek és élvezettel. Nem meglepő, hogy konyhájuk sokféle ételből áll. A makaróni és rizs, sült hús és Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Olaszország – a makaróni országa

Fettuccine, rigatoni, tortellini és ravioli. Az olasz tészták méltán világhírűek, de mi is rejlik a nevek mögött? Bevezetünk téged az olasz makarónik és szószok világába. Olasz tészták Olaszországban többféle makarónit szolgálnak fel: • Fettuccine – hosszú, vékony spagetti. Az olaszok Alfredo szósszal, vagy pácolt szósszal kedvelik. • Rigatoni – apró Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A Battenberg sütemény története

A Battenberg süteményt legelőször 1884-ben szolgálták fel Victoria királynő unokahugának, Victoria de Hessee-Darmstadt esküvőjén, aki Louis de Battenberghez ment feleségül. A Battenberg sütemény sárga és rózsaszínű, s egy réteg marcipán van a tetején. Eredetileg különlegesen a királynő unokahugának esküvőjére készítették, de végül a brittek kedvencévé vált, s ma már gyakran Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta