Télvíz idején, egy fárasztó nap után hazaérvén, igen kellemes érzés bevackolni magunkat kedvenc fotelünkbe, és egy finom, lélekmelegítő koktélt szürcsölgetni. Keresztes Ferenc világbajnok mixertől kaptunk néhány ínycsiklandó tequilás receptet, amelyekkel még a fagy ellenére is a napfényes Mexikó hangulatát varázsolhatjuk nappalinkba.

Mexikó első számú tequilája, a 100% kék agavéból készülő el Jimador, remek alapul szolgál az olyan italkülönlegességek elkészítéséhez, amelyekkel a legnagyobb zimankóban is meglephetjük magunkat egy-egy pohárral, és bátran bevethetők vendégváráskor is!

Spice Ginger Tequila

– 4 cl el Jimador Blanco tequila

– 1 mokkáskanál rozmaringos gyömbéres lekvár

– 1,5 cl cseresznyeszirup

– 2,5 cl lime juice

– 8 cl frissen facsart grapefruit lé

A hozzávalókat egy shaker-ben alaposan összerázzuk. Leszűrve egy koktélos pohárba öntjük és jeget teszünk bele.

Spice Ginger Tequila / Spice Ginger Tequila Zselé

Café Dinner

– 4 cl el Jimador Blanco tequila

– 2 cl kávélikőr

-1,5 cl bodzaszirup6 levél bazsalikom

– 1 cl lime juice

Mindezt egy shaker-ben összerázzuk, majd kispohárba szűrjük. A kellemes italt tequila habbal koronázhatjuk meg, melyhez csupán tejszínre, egy kis tequilára, bodza szirupra és egy szifonra van szükségünk. A hab tetejére kávéhomokot szórunk.

Café Dinner / Café Dinner golyócskák

Nézzünk egy almás finomságot is, a meleg fúziók világából:

Hot Apple Tequila

– 5 cl el Jimador Raposado tequila

– 15 cl almalé

– 3 cl lime juice

– 2,5 cl cukorszirup

Cukorszirup: 0,5 liter vizet fél kilogramm cukorral felfőzünk. Hozzáadunk 50 gramm fahéjat és 10 gramm szegfűszeget. Majd almalevet forralunk, amit egy bögrébe töltünk. Hozzákeverjük az el Jimador Raposado tequilát, a lime juice-t és a fahéjas, szegfűszeges cukorszirupot. Citromnád keverőpálcával összekeverjük.

Hot Apple Tequila

A receptek érdekessége, hogy szilárd, molekuláris formában is elkészíthetők: így hab, zselatintorta vagy tequila gömb formában is tálalhatók.