Élménytúra Kulináriában – a Werk Akadémia Gasztrowerk kurzusa ismét a gasztronómia legmeghatározóbb szereplőivel kalauzolja el az érdeklődőket a legizgalmasabb helyszínekre.

„A Werknél viszonylag teljes képet adnak a hazai és nemzetközi gasztronómiai helyzetről, és jó tanácsokkal látják el azokat, akik éttermet, kávézót, kocsmát akarnak nyitni, valamint lehetőséget teremtenek arra, hogy kiváló szakácsokkal süssenek együtt a diákok, mert a piac legkomolyabb hazai szereplőihez is elviszik őket.” (Magyarósi Csaba kritikája, Index, 2010. 11.30.

MI  A GASZTROWERK?

Élményműhely, amely bemutatja a legújabb konyhatechnológiákat, gasztronómiai irányzatokat, a szakma elismert bel-és külföldi képviselőit, fórumait és médiáját. És nem csak elméletben: elviszi hallgatóit a legkiválóbb magyar és osztrák éttermekbe, a sonkamesterhez, a pékhez, a cukrászhoz, a borászhoz. Mert vannak dolgok, amelyeket ízlelni és szagolni kell…

KIKNEK VALÓ A GASZTROWERK?

? akik szeretnék megismerni a gasztronómia mesterfogásait és kulisszatitkait
? akik szeretnék tudni, hogy hová, miért és kiért érdemes beülniük, illetve mit kell nagy ívben kikerülniük
? akik kacérkodnak egy saját étterem, kávézó, kocsma nyitásának a gondolatával
? akik szeretnének a legjobb szakácsokkal közösen sütni, főzni

A képzésben résztvevő főbb szakmai szereplők: Segal Viktor séf, tanácsadó, Bíró Lajos (Bock Bisztró), Fekete Antonio (Aranyszarvas), Árpás László (sonkamester), Lissák Marcell (Pastrami), Sipos Katalin (Lila Körte), Pintér Katalin (Gerbeaud, Onyx), T. Nagy Tamás (Gerlóczy), Kaldeneker György (Lekvárosház), Palotás Péter (Budaörsi halpiac), Bart Dániel (sör szakértő), Réz András (esztéta, whisky nagykövet), Konrády Zoltán (Konrády Food), Lakatos Márk (stylist), Szabó Péter halséf, Berkes Gyula (Biarritz), Lissák Marcell (Pastrami), Bakcsy Árpád, Vomberg Frigyes és Harmath Csaba foodstylistok, Mautner Zsófia, Váncsa István és Vinkó József gasztroszakírók, Wossala Rozina gasztronómus

A következő kurzus 2012. március első hetében indul minimum 12 fő jelentkezése esetén.

A tavaszi szemeszter március elejétől május közepéig tart, 10 héten át, hetente két alkalommal.

A tervezett programok:

Világszínvonalú magyar sonka – látogatás Árpás László etyeki sonkamesternél

A fúziós konyha titkai – közös főzés Segal Viktor séffel az A 38-as hajón

A francia kenyér rejtelmei – látogatás és baguette készítés az Á Table! francia pékségben

A folyékony kenyér – az év nagy slágere, a sör – Bart Dániel a magyar sörfesztiválok szervezőjének előadása

A világ halfajtái – látogatás a Budaörsi halpiacon

A világ legdrágább húsféléi – Konrády Foods MOM Park

Egy magyar sikertörténet itthon és Koppenhágában – látogatás a Bib Gourmand-díjas Bock Bisztróban Bíró Lajosnál

Milyen a jó szakácskönyv? – Fekete Antonio, az Aranyszarvas étterem séfjének előadása

Étel styling – Kapolka Ágnes food stylist előadása

A lekvár, a dzsem és a marmalád – Kaldeneker György, a Lekvárosház tulajdonosának bemutatója

Pasta, Pasta! – tradicionális olasz friss tészta készítés, szószokkal történő párosítása – Mendolia Erzsébet olasz műhelyében

Közös fagylaltkészítés a belvárosi Lila Körtében

A csokoládé – T. Nagy Tamás előadása

A whisky története és fajtái – Réz András whisky nagykövet előadása

Egy étterem születése – a professzionális konyha és berendezései – látogatás a Coninvest bemutatótermében
Az új kedvenc, a lakásétterem – látogatás Lakatos Márk lakáséttermében

Látogatás Magyarország második egy Michelin-csillagos éttermében – Onyx

Vidéki idill – rusztikus magyar konyha – friss házisajt készítés és házi kolbász kóstolás – Gál Zsolt, séf, Rosinante Stílusos Vidéki Szálloda, Szigetmonostor

További információ: www. werkakademia.hu Telefon: 06 30 444 8888

A teljes órarend a 2012-es tavaszi kurzusra:

Képzési ütemterv a GasztroWerk avagy Élménytúrák Kulináriában kurzusra 2011-2012-es tanév II. modul
Felelős vezető: Vándor Ágnes

SZERDA SZOMBAT vagy VASÁRNAP
17.00-18.30 18.45-20.15 megbeszélt időpontban és helyen
1. hét martie 7. március 10. SZOMBAT
Világszínvonalú magyar sonka – Látogatás az etyeki sonkamesternél ÁRPÁS LÁSZLÓ Etyek Újhegyi út A fúziós konyha titkai – közös főzés SEGAL VIKTOR nemzetközileg elismert séf
2. hét március 14. március 17. SZOMBAT
A francia kenyér rejtelmei. Látogatás az első budapesti francia pékségbe, tradicionális baguette készítés Á TABLE! Francia Pékség II. ker. Retek u. 6. SZÜNET
3. hét
március 24. SZOMBAT
A folyékony kenyér – az év nagy slágere, a SÖR BART DÁNIEL A magyar sörfesztiválok szervezője A világ halfajtái – Látogatás a budaörsi halpiacon PALOTÁS PÉTER PLP Seafood ügyvezetője, Budaörs, Törökbálinti utca 23.
4. hét martie 28. április 1. VASÁRNAP
A világ legdrágább húsféléi KONRÁDY FOOD MOM Park Egy magyar sikertörténet Budapesten és Koppenhágában – látogatás a Bib Gourmand díjas Bock Bisztróban BÍRÓ LAJOS a Bock Bisztró séfje
5. hét aprilie 4. április 7. SZOMBAT
Food Styling – Milyen a jó szakácskönyv? – FEKETE ANTONIO, az Aranyszarvas étterem séfjének előadása KAPOLKA ÁGNES foodstylist bemutatója HÚSVÉTI SZÜNET

aprilie 11. április 15 vasárnap
6. hét HÚSVÉTI SZÜNET A lekvár, a dzsem és a marmalád – Lekvárfőzéssel egybekötött bemutató előadás KALDENEKER GYÖRGY Lekvárosház, Budafok, Gyári út 15.
7. hét aprilie 18. április 21. SZOMBAT
PASTA, PASTA! – tradicionális olasz friss tészta készítése, szószokkal történő párosítása MENDOLIA ERZSÉBET Pasta & Pesto, XIV.ker. Ilosvay Selymes Péter utca 4. Közös fagylaltkészítés LILA KÖRTE Kávéház, V.ker., Kecskeméti utca 2.
8. hét aprilie 25. április 28. SZOMBAT
A csokoládé T. NAGY TAMÁS A whisky története, fajtái – kóstolással egybekötött whisky bemutató RÉZ ANDRÁS whisky nagykövet
9. hét mai 2. május 5. SZOMBAT
Egy étterem születése – a professzionális konyha és berendezései CONINVEST Budaörs, Budapesti út 127. Az új kedvenc – a lakásétterem LAKATOS MÁRK saját lakásétterme
10. hét mai 9. május 12. SZOMBAT
Látogatás Magyarország második Michelin-csillagos éttermében- Onyx PINTÉR KATALIN Onyx étterem, V.ker. Vörösmarty tér 7-8. Vidéki idill – rusztikus modern konyha GÁL ZSOLT séf, Rosinante Fogadó Szigetmonostor
*A képzési ütemterv változtatási jogát fenntartjuk.

Képek a kurzusról: