Zöldséges rakott csirke, almás-sajttal töltött csirkemell, diós-parmezános csirkenyárs grillezett paradicsommal. Ha te szeretnéd keverni a fűszereket ezekhez az ízletes ételekhez, íme egy kis segítség!
Diós-parmezános csirkenyárs grillezett paradicsommal
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
2 tojás
15 dkg darált dió
8 dkg parmezánsajt reszelve
a sütéshez olaj
A körethez
4 db paradicsom
2 dl joghurt
finomra vágott kapor
só
Elkészítés
A grill étel miatt nyárs vagy hurkapálca is kell. A megfelelő körethez a diót összekeverjük a parmezánnal előtte a csirkemellet sózzuk. A joghurtot az összevágott kaporral és kis sóval összekeverjük és a grillezett paradicsomhoz adjuk.
Az almás-sajttal töltött csirkemell recepthez kakukkfű, mascarpone (20 dkg), 10 dkg dió, só és petrezselyem szükséges. Először a sajthoz adjuk a kakukkfüvet, a diót lepirítjuk, hozzáadjuk a mascarponét és egy kevés sót. Az egészet meg lehet még hinteni petrezselyemmel.
Zöldséges rakott csirkénél a megadott zöldségek (cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom) mellett hozzáadhatunk sajtot, megsózzuk egy kissé és provence-i fűszerkeverékkel ízesíthetjük.
Szerző: balintnagy
Írj Te is cikket nekünk a Mediacontent.hu oldalon keresztül!