Maradt az ünnepi kalácsból? Eléggé kellemetlen, ha el kell dobni mivel száraz, és egy idő után megpenészedik. Mi megoldást ajánlunk az ilyen kalács felhasználására. Készíts a maradék kalácsból gránátalmás-kakaós tortát.
Kalácstorta recept
Hozzávalók
1 rúd méretű kalács
1 csokoládé puding
1 vanília puding
800 ml tej
200 ml tejszín
2 gránátalma
és porcukor a díszítéshez
Elkészítés
Készítsd el külön edényben mindkét pudingot a tasakon feltüntetett leírás szerint, használj mindegyikhez külön-külön 400 ml tejet és 100 ml friss tejszint
Vágd fel a kalácsot vízszintes szeletekre.
Bélelj ki egy kalácsformát papírral és helyezz bele egy réteg kalácsszeletet.
Öntsd rá a kakaós pudingot és tedd rá a másik réteg kalácsot.
Tedd az edényt a fagyasztóba 5 percre.
Majd folytasd úgy, hogy tegyél rá vanília pudingot és még egy réteg kalácsot. Minden alkalommal, amikor a pudingot ráöntöd, tedd be 5 percre a fagyasztóba.
Miután kész vannak a rétegek, tedd 4 órát a hűtőszekrénybe.
Ha lejárt az idő, vedd ki a tésztát a formából és szórd meg porcukorral.
Hántsd meg a gránátalmákat, vedd ki belőle a magokat, és díszítsd ezzel a süteményt.