Maradt az ünnepi kalácsból? Eléggé kellemetlen, ha el kell dobni mivel száraz, és egy idő után megpenészedik. Mi megoldást ajánlunk az ilyen kalács felhasználására. Készíts a maradék kalácsból gránátalmás-kakaós tortát.

Kalácstorta recept

Hozzávalók

1 rúd méretű kalács

1 csokoládé puding

1 vanília puding

800 ml tej

200 ml tejszín

2 gránátalma

és porcukor a díszítéshez

Elkészítés

Készítsd el külön edényben mindkét pudingot a tasakon feltüntetett leírás szerint, használj mindegyikhez külön-külön 400 ml tejet és 100 ml friss tejszint

Vágd fel a kalácsot vízszintes szeletekre.

Bélelj ki egy kalácsformát papírral és helyezz bele egy réteg kalácsszeletet.

Öntsd rá a kakaós pudingot és tedd rá a másik réteg kalácsot.

Tedd az edényt a fagyasztóba 5 percre.

Majd folytasd úgy, hogy tegyél rá vanília pudingot és még egy réteg kalácsot. Minden alkalommal, amikor a pudingot ráöntöd, tedd be 5 percre a fagyasztóba.

Miután kész vannak a rétegek, tedd 4 órát a hűtőszekrénybe.

Ha lejárt az idő, vedd ki a tésztát a formából és szórd meg porcukorral.

Hántsd meg a gránátalmákat, vedd ki belőle a magokat, és díszítsd ezzel a süteményt.