Köztudott, hogy léteznek olyan élelmiszerek, melyek „negatív” kalóriát tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy minél többet fogyasztunk belőlük, annál jobban fogyunk.
A következő élelmiszerekről van szó: citrom, káposzta, zöldsaláta, rukkola, spenót, uborka, paradicsom, paprika, sárgarépa, brokkoli, zöld növények, tonhal, csirkemell, gombák, fokhagyma, grapefruit, alma, gabonák (zab), zsírtalan tejtermékek, tojás.
Ha csak ezeket az élelmiszereket fogyasztjuk, még akkor is lefogyunk, ha nincs időnk konditerembe járni.
Nézzünk néhány menü ötletet ezen élelmiszerekek párosítva:
Reggeli
Egy pohár zsírtalan tej, egy kanál zabpehely és egy alma
Almalé és sárgarépa, egy főtt tojás
Zsírszegény joghurt és uborkás szendvics (egy szelet uborkára teszünk egy szelet főtt tojást és egy szelet paradicsomot, sózzuk és borsózzuk)
Növényekből készült tea, 1 grapefruit, 1 főtt tojás
Harapnivaló: sárgarépa vagy alma
Ebéd
Brokkoli leves
Roston sült csirke káposztasalátával
Uborkából, paradicsomból, paprikából, zöldsalátából és főtt csirkéből készült saláta
Tonhal paradicsom és uborkasalátával
Gomba fokhagymával, paprikával és zöldsalátával
Csirkehús spenóttal és paradicsommal
Harapnivaló: Zsírtalan joghurt
Vacsora
Zöldség krémleves
Rostonsült hal zöldsalátával
Csirke rukkola salátával
Káposztasaláta mentával és citrommal
Csirke grapefruittal és rukkola salátával
A fentiekhez hasonló ízletes ételkombinációnkat iktathatunk étrendünkbe, azért, hogy ne váljon egyhangúvá. Használjunk a képzelőerőnket. Sok sikert hozzá!