Az UHT az Ultra High Temperature rövidítése, ami ultra-pasztőrözést jelent. Ez abból áll, hogy a terméket nagyon magas hőmérsékleten kezelik, nagyon rövid időre (135 °C-on, 2-4 másodpercet), ami után szobahőmérsékletre hozzák.

Ez a kezelés elpusztítja a mikroorganizmusokat a termékből, de a tej megtartja tápláló értékét, az ásványokat és a vitaminokat. Ezért az UHT tej természetes, nincs benne tartósítószer, a legjobb minőségű, megtartja frissességét hosszú időre, annélkül, hogy le kellene hűteni felbontás előtt vagy után.

Az UHT tej előnyei:

– Higiénikus élelmezési szempontból

– Megvan benne minden tápláló anyag ami a tejre jellemző

– Nem tartalmaz tartósítószereket

– Megvehetsz nagyobb mennyiséget egyszerre

– Nem kell gyakran vásárolni menni

– Tárolására nem kell hideg hely (több hely marad a hűtőben)

– Mindig van otthon tej, arra az esetre ha szükséged van rá