A húsvét csendes, békés, boldog pillanatokat hoz az egész családnak. A vidámság egyrészt a finom ételeknek köszönhető, melyeket édesanyáink vagy nagymamáink készítettek, a többi családtag segítségével. A húsvéti teríték is fontos, ezért adunk néhány ötletet, hogy minél jobban kiéld a kreativitásodat ebben az ünnepi időszakban.

Azt mondják, az étel finomabb, ha az asztal szépen rendezett és az étel elrendezése a tányérban kellemes módon hívja fel magára a figyelmet. Hogy igazi siker legyen az általad megterített asztal, összeírtunk néhány ötletet.

Ne feledd le, hogy a terítés is épp olyan fontos, mint az összes többi, és minél kellemesebb, melegebb hangulatot kell teremtened.

Kellékek a húsvéti asztal megterítéséhez

Lássuk melyek azok a dolgok, amikre szükséged lesz, és amelyek segítségével kiélheted a kreativitásodat a húsvéti asztal terítésekor.

• Az első kellék egy fehér abrosz, ami a legalkalmasabb bármely esetben (válassz damaszt anyagot, a jobb tartása miatt).

• Folytasd a tányérok elrendezésével, alátétet is használva. Tedd rá a főfogás tányérját, arra a levesnek valót, és ha szolgálsz fel előételt is, akkor annak is tegyél külön tányért. Ha az asztalnál szolgálod fel a desszertet, legyenek előkészítve a tányérok is.

• Az evőeszközöket a felszolgált ételek függvényében helyezd el. Tudd, hogy hány féle ételt szolgálsz fel és hány villára lesz szükséged. Ne felejts el kikészíteni az asztalra vizes poharakat és az italoknak megfelelő poharakat a felnőtteknek.

• Ne feledkezz meg a húsvéti részletekről sem. Gondolhatsz bármire, ami szerinted különlegessé teszi az asztalt. Használhatsz színes csokoládétojásokat, vagy kis figurákat a tányérokon, melyekkel az ülésrendet is jelezheted: bárány, nyuszi, vagy kartonból kivágott alakok, melyeket a tányérok elé helyezel, ráírva a személyek neveit.

Reméljük, hogy a fenti ötletekkel segítettünk minél élvezetesebbé tenni az ünnepi asztalt, és hogy sok dicséretben részesülsz majd.