A boldogság süteménye hozzávalók:

Sütilap

3 tojás

6 evőkanál cukor

3 evőkanál olaj

2 evőkanál tej

2 evőkanál kakaó

1 kiskanál sütőpor

vanília aroma

4 evőkanál liszt

Szirup

100 ml víz

100 ml narancs likör

100 g cukor

50 ml narancslé

Krém

2 narancs

200 g cukor

200 ml víz

100 ml mandarin likör

150 ml tejszín

2 zselatin lap

Nugát

100 g cukor

1 evőkanál víz

100 g mandula pehely

Habcsók

4 tojásfehérje

150 g cukor

4 kanál víz

A boldogság süteménye elkészítése:

Felverjük a tojást cukorral, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a vanília aromát és a kakaóval és sütőporral összekevert lisztet. Egy kerek sütőpapirral kibélelt tortaformába öntjük és 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kész kiszedjük a formából ls hagyjuk hűlni.

Krém

Meghámozzuk a narancsokat. A gyümölcsöt nagyon finomra aprítjuk, a héját pedig vékony csíkokra vágjuk. Teszünk vizet forrni és elerakjuk a narancsot, 200 g cukrot és hagyjuk forni pár percet. Hozzáadjuk a likört és a héjakat és tovább forraljuk 20 percet. Félre húzzuk és amiután kihűlt hozzáadjuk a tejszínt és a langyos vízben feloldott zselatint.

Habcsók

Cukrot forralunk vizzel és készitünk egy homogén szirupot. Felverjük a tojásfehérjét és fojamatos mixerelés mellett lassan hozzáöntjük a szirupot, addig mixereljük amíg teljesen kihűl. 2 órára sütőbe tesszük hogy az ajtó egy kicsit legyen nyitva. Ha megkeményedett a habcsókunk, hagyjuk kihűlni, majd később feldaraboljuk.

Nugát

Karamellizájuk a cukrot a vízzel és belekeverjük a mandula pelyheket is és ha egy homogén összetételünk lett, eloltjuk a tűzet. Olajjal megkenünk egy márvány darabot, ráöntjük a nugátot és hagyjuk kihűlni, majd egy súj segítségével összetörjük apróbb darabokra.

Szirup

Egy edénybe forraljuk össze a vizet, a cukorral, a narancslével és a narancslikörrel, majd hagyjuk kihűlni.

Összeállítás

A nugátot összekeverjük a habcsókkal és belekeverjük a narancskrémbe. Ezt az összetételt egy formába rakjuk és hűlni hagyjuk 2 órát. A formát amiben sütöttük a lapot, kimossuk, kibéleljük háztartási fóliával, belerakjuk a sütilapot, jól belocsoljuk a sziruppal, rákenjük a krémet és hidegen tartjuk addig amíg tálalásra kerűl.

Külöleges desszert, különleges alkalmakra.

Tálaláskor kidekorájuk narancsszeletekkel, mentalevéllel és mandula szeletekkel.

A boldogság süteménye receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc