A-la French Country tőkehal hozzávalók:
4 db tőkehal filé (kb 185 g egy filé)
só, bors
3 evőkanálnyi olivaolaj
4 apró kockákra vágott paradicsom
4-5 olivabogyó
1 teáskanálnyi bazsalikom
fél teásknálnyi kakukkfű
A-la French Country tőkehal elkészítése:
Megsózzuk és megborsozzuk a halfiléket (mindkét oldalukon). 2 evőkanálnyi forró olajban mindkét oldalukon 30 másodpercig sütjük.
Rászórjuk a kockákra vágott paradicsomot, a karikákra vágot olajbogyókat és a kakukkfüvet, majd lecsökkentjük a hőmérsékletet. 2-3 percig főzzük.
Hozzáadjuk a bazsalikomot és a maradék olajat és lefedjük 2 percre, vagy még a hal megsült (megszúrjuk egy villával).
Hajában főtt burgonyával és egy pohár fehér borral tálaljuk.
0 hozzászólás