A-la French Country tőkehal hozzávalók:

4 db tőkehal filé (kb 185 g egy filé)

só, bors

3 evőkanálnyi olivaolaj

4 apró kockákra vágott paradicsom

4-5 olivabogyó

1 teáskanálnyi bazsalikom

fél teásknálnyi kakukkfű

A-la French Country tőkehal elkészítése:

Megsózzuk és megborsozzuk a halfiléket (mindkét oldalukon). 2 evőkanálnyi forró olajban mindkét oldalukon 30 másodpercig sütjük.

Rászórjuk a kockákra vágott paradicsomot, a karikákra vágot olajbogyókat és a kakukkfüvet, majd lecsökkentjük a hőmérsékletet. 2-3 percig főzzük.

Hozzáadjuk a bazsalikomot és a maradék olajat és lefedjük 2 percre, vagy még a hal megsült (megszúrjuk egy villával).

Hajában főtt burgonyával és egy pohár fehér borral tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc