A legjobb csokis torta hozzávalók:
4 tojás
2 tojássárgája
350 g cukor
1 tasak vanília cukkor
75 g liszt
75 g étel keményítő
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál kakaó
½ l tej
1 ½ tasak csokis puding
1 tábla tejcsoki (200 g)
1 tábla étcsoki (200 g)
250 g vaj
víz
cukor
rum aroma
A legjobb csokis torta elkészítése:
A tojásfehérjéket jól felverjük 150 g cukorral és hozzáadunk 2 evőkanál langyos vizet, azután egyenként hozzáadunk 4 tojássárgáját, végül a vanília cukrot. Jól kikeverjük. A lisztet, keményítőt, kakaót és sütőport összekeverjük és lassan kanalazva hozzáadjuk a tojáshoz. Torta formában, közepes tüzön sütjük kb 30 percig.
A puding port feloldjuk 8 evőkanál hideg tejben. A maradék tejet 200 g cukorral felfőzzük és mikor rotyog, hozzáadjuk a pudingot, hagyjuk még egy percig főni azután levesszük a tűzről. Rögtön hozzáadjuk a maradék 2 tojássárgáját lassan hozzákeverve, azután hozzádjuk a feldarabolt csokit és jól megkeverjük. Hagyjuk kihűlni, de míg hűl időnként még kavargatjuk. Mikor a krém kihűlt, a vajat habosra keverjük és kanalazva hozzáadjuk a pudingot, amíg megfelelő vastagságú lesz. Lehet marad egy kevés puding felesleg.
Szirupot készítünk 150-200 ml forralt vízből és kevés cukorból, amelyhez hozzáadunk egy kis rum aromát. A piskótát lapokra vágjuk, megöntözzük őket sziruppal, megkenjük pudingos kérmmel és egymásra tesszük. A krémmel az egész tortát bevonjuk és ízlés szerint feldíszítjük.
A legjobb csokis torta receptet MariaMona ajánlotta.
0 hozzászólás