A legjobb csokis torta hozzávalók:

4 tojás

2 tojássárgája

350 g cukor

1 tasak vanília cukkor

75 g liszt

75 g étel keményítő

1 kiskanál sütőpor

1 kiskanál kakaó

½ l tej

1 ½ tasak csokis puding

1 tábla tejcsoki (200 g)

1 tábla étcsoki (200 g)

250 g vaj

víz

cukor

rum aroma

A legjobb csokis torta elkészítése:

A tojásfehérjéket jól felverjük 150 g cukorral és hozzáadunk 2 evőkanál langyos vizet, azután egyenként hozzáadunk 4 tojássárgáját, végül a vanília cukrot. Jól kikeverjük. A lisztet, keményítőt, kakaót és sütőport összekeverjük és lassan kanalazva hozzáadjuk a tojáshoz. Torta formában, közepes tüzön sütjük kb 30 percig.

A puding port feloldjuk 8 evőkanál hideg tejben. A maradék tejet 200 g cukorral felfőzzük és mikor rotyog, hozzáadjuk a pudingot, hagyjuk még egy percig főni azután levesszük a tűzről. Rögtön hozzáadjuk a maradék 2 tojássárgáját lassan hozzákeverve, azután hozzádjuk a feldarabolt csokit és jól megkeverjük. Hagyjuk kihűlni, de míg hűl időnként még kavargatjuk. Mikor a krém kihűlt, a vajat habosra keverjük és kanalazva hozzáadjuk a pudingot, amíg megfelelő vastagságú lesz. Lehet marad egy kevés puding felesleg.

Szirupot készítünk 150-200 ml forralt vízből és kevés cukorból, amelyhez hozzáadunk egy kis rum aromát. A piskótát lapokra vágjuk, megöntözzük őket sziruppal, megkenjük pudingos kérmmel és egymásra tesszük. A krémmel az egész tortát bevonjuk és ízlés szerint feldíszítjük.

A legjobb csokis torta receptet MariaMona ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc