Áfonyás muffin vanília szósszal hozzávalók:

10 dkg cukor

1 tojás

15 dkg joghurt

10 dkg liszt

2 dkg étkezési keményítő

5 dkg őrölt mandula

2 teáskanál sütőpor

15 dkg áfonya

Szósz

2 dl joghurt

1 rúd vanília

2 evőkanál porcukor

Áfonyás muffin vanília szósszal elkészítése:

Keverd össze a cukrot és a tojást, majd add hozzá a joghurtot.

Összekeverjük a lisztet és a keményítőt, hozzáadjuk a mandulát és a sütőport és újra megkeverjük.

Az áfonyákat megmossuk, megszárítjuk  és beleforgatjuk a masszába, majd az egészet egy papírformával bélelt vagy kikent muffinformába kanalazzuk.

180 fokra melegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Hagyjuk kihűlni, és csak ekkor vesszük ki a formából.

A szószhoz a vaníliarudat félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, a joghurthoz keverjük a porcukorral együtt.

Tálaláskor vagy a tetejére locsoljuk, vagy külön edényben szószként kínáljuk.

Áfonyás muffin vanília szósszal egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc