Áfonyás muffin vanília szósszal hozzávalók:
10 dkg cukor
1 tojás
15 dkg joghurt
10 dkg liszt
2 dkg étkezési keményítő
5 dkg őrölt mandula
2 teáskanál sütőpor
15 dkg áfonya
Szósz
2 dl joghurt
1 rúd vanília
2 evőkanál porcukor
Áfonyás muffin vanília szósszal elkészítése:
Keverd össze a cukrot és a tojást, majd add hozzá a joghurtot.
Összekeverjük a lisztet és a keményítőt, hozzáadjuk a mandulát és a sütőport és újra megkeverjük.
Az áfonyákat megmossuk, megszárítjuk és beleforgatjuk a masszába, majd az egészet egy papírformával bélelt vagy kikent muffinformába kanalazzuk.
180 fokra melegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni, és csak ekkor vesszük ki a formából.
A szószhoz a vaníliarudat félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, a joghurthoz keverjük a porcukorral együtt.
Tálaláskor vagy a tetejére locsoljuk, vagy külön edényben szószként kínáljuk.
0 hozzászólás