Áfonyás-zöld diós gyümölcskenyér hozzávalók:

1 pohár natúr joghurt

3 tojás

1 joghurtos pohár cukor

1 joghurtos pohár olaj

2 citrom reszelt héja

1 citrom kifacsart, átszűrt leve

2 joghurtos pohár liszt

5 dkg darált mák

2 teáskanál sütőpor

10 dkg aszalt áfonya, teában vagy rumban megáztatva, lecsöpögtetve, apróra vágva

3-4 db Golden Food zölddió

vaj és liszt az őzgerincforma előkészítéséhez

Áfonyás-zöld diós gyümölcskenyér elkészítése:

1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Egy 12 cm széles, 20 cm hosszú püspökkenyér-formát kivajazunk, kilisztezünk. Robotgéppel a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, a joghurtot, az olajat, a reszelt citromhéjat és az átszűrt citromlevet hozzáadjuk, simára keverjük. Ezután egy külön tálkában a lisztet, a darált mákot, az, aszalt áfonyát, és a sütőport összeforgatjuk, végül a kis kockákra vágott zölddiót is beleszórjuk. A lisztes keveréket fakanállal a joghurtos masszába forgatjuk. A tészta ezzel készen van.

2. A tésztát az előkészített püspökkenyér-formába töltjük, kb.50 perc alatt megsütjük. Ha úgy látjuk, hogy a teteje túlságosan pirulna, 30 perc után alufóliát borítunk rá. De az alufóliát csak lazán, könnyedén szabad rátenni a süteményre, nehogy beleragadjon.

3. Ha a püspökkenyér megsült, amit érdemes „tűpróbával” is ellenőrizni, kivesszük a sütőből, és rácsra téve kihűtjük.

Áfonyás-zöld diós gyümölcskenyér egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc