After eight sütemény hozzávalók:

Sütilap

4 tojás

8 evőkanál cukor

1 evőkanál méz

1 tasak vaníliás cukor

2 evőkanál kakaó

2 evőkanál liszt

2 evőkanál búzadara

1 kiskanál sütőpor

3 evőkanál tej

8 evőkanál olaj

Krém

250 ml tejszín

2 evőkanál koncentrált menta szirup

2 evőkanál menta likör

Máz

150 g tejcsoki

100 g vaj

1 evőkanál víz

2 evőkanál olaj

Dekor

100 g tejcsoki

50 g vaj

2 evőkanál tejszín

mentalevelek

Szirup

2 evőkanál menta szirup

2 evőkanál menta likör

100 ml víz

After eight sütemény elkészítése:

Sütilap

A tojássárgákat felverjük cukorral. Amikor habos hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A végén a habbá vert (1 csipet sóval) fehérjét is belekavarjuk óvatosan. 25 percre sütőbe tesszük egy sütőpapirral kibélelt tepsibe. Ha kivettük, hagyjuk kihűlni.

Krém

Miközben sül a lap, már hozzálehet kezdeni. Felverjük a tejszínt. Hozzáadjuk a menta ízesítéseket.

Máz

Ha végeztünk a krémmel, készítsük el a csokimázat. A vajat, a vizzel és az olajjal tűzre tesszük. Amikor a vaj elolvadt, lehúzzuk és velehajigáljuk a csokidarabkákat. Kavargatjuk amíg krém lessz belőle. Szobahőmérsékletre hagyjuk hűlni.

Dekor

Elkezdjük a második csokimázt. A tejszínt a vajjal tűzre tesszük. Amikor elolvadt a vaj, belekeverjük a csokit, hogy egy lágy krémet kapjunk.

Szirup

Csak össze kell keverni a hozzávalókat.

Összeállitás

Meglocsoljuk a lapot sziruppal. A krém felét rákenjük és erre az első csokimáz felét. Hidegre tesszük amíg megfagy a máz. Rákenjük a másik felét ennek a kettőnek és újra hűtőbe rakjuk. Forró késsel kockára vágjuk és dekoráljuk a második csokimázzal.

Tálaláskor még egy kis tejszínhabbal és mentalevelekkel dekorálhatjuk. A süteményre a mentalevél helyett tehetünk egy after eight csoki szeletet.

Az after eight sütemény receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc