After eight sütemény hozzávalók:
Sütilap
4 tojás
8 evőkanál cukor
1 evőkanál méz
1 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál liszt
2 evőkanál búzadara
1 kiskanál sütőpor
3 evőkanál tej
8 evőkanál olaj
Krém
250 ml tejszín
2 evőkanál koncentrált menta szirup
2 evőkanál menta likör
Máz
150 g tejcsoki
100 g vaj
1 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
Dekor
100 g tejcsoki
50 g vaj
2 evőkanál tejszín
mentalevelek
Szirup
2 evőkanál menta szirup
2 evőkanál menta likör
100 ml víz
After eight sütemény elkészítése:
Sütilap
A tojássárgákat felverjük cukorral. Amikor habos hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A végén a habbá vert (1 csipet sóval) fehérjét is belekavarjuk óvatosan. 25 percre sütőbe tesszük egy sütőpapirral kibélelt tepsibe. Ha kivettük, hagyjuk kihűlni.
Krém
Miközben sül a lap, már hozzálehet kezdeni. Felverjük a tejszínt. Hozzáadjuk a menta ízesítéseket.
Máz
Ha végeztünk a krémmel, készítsük el a csokimázat. A vajat, a vizzel és az olajjal tűzre tesszük. Amikor a vaj elolvadt, lehúzzuk és velehajigáljuk a csokidarabkákat. Kavargatjuk amíg krém lessz belőle. Szobahőmérsékletre hagyjuk hűlni.
Dekor
Elkezdjük a második csokimázt. A tejszínt a vajjal tűzre tesszük. Amikor elolvadt a vaj, belekeverjük a csokit, hogy egy lágy krémet kapjunk.
Szirup
Csak össze kell keverni a hozzávalókat.
Összeállitás
Meglocsoljuk a lapot sziruppal. A krém felét rákenjük és erre az első csokimáz felét. Hidegre tesszük amíg megfagy a máz. Rákenjük a másik felét ennek a kettőnek és újra hűtőbe rakjuk. Forró késsel kockára vágjuk és dekoráljuk a második csokimázzal.
Tálaláskor még egy kis tejszínhabbal és mentalevelekkel dekorálhatjuk. A süteményre a mentalevél helyett tehetünk egy after eight csoki szeletet.
Az after eight sütemény receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás