After Eight torta hozzávalók:
Lap
100 g vaj
200 g liszt
20 g kakaó
3 kiskanál sütőpor
125 g cukor
1 tasak vanília cukor
4 tojás
100 ml tej
Töltelék
2 lap fehér zselatin
300 ml tejszín
30 g cukor
150 g After Eight csoki
Dekor
4 lap zselatin
125 ml menta likör
30 g cukor
300 ml tejszínhab
50 g After Eight csoki
After Eight torta elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet összekavarjuk kakaóval és sütőporral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Összekavarjuk őket és egy 26 cm átmérőjű kerek torta formába öntjük a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőbe sütjük 25 percig. Mikor készen van kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd ket lapra vágjuk.
Töltelék: elkészítjük a zselatint és felmelegítjük. Felverjük a habot cukorral és hozzáadjuk a zselatint. A csokit apróra vágjuk és hozzákavarjuk a tejszínhabhoz. A tortalap egyik felét egy tálcára tesszük és rákenjük a krémet, majd rátesszük a másik lapot.
A dekorhoz elkészítjük a zselét, amit utána hozzákavarunk a vanília cukorral és 30 g kristály cukorral felvert tejszínhabhoz. Néhány evőkanál tejszínhabot félreteszünk a díszitéshez, a többit pedig összekavarjuk menta likörrel. A zöld színű tejszínhabbal bevonjuk a tortát, majd After Eight csokival és a félretett tejszínhabbal díszitjük.
Az After Eight torta receptet Bianca-21 ajánlotta. tor
0 hozzászólás