Almahab áfonyával hozzávalók:

60 dkg alma

3 evőkanál almalé

1 evőkanál citromlé

3 evőkanál cukor

20 g zselatin

2 dl tejszín

2 dl almalé

2 evőkanál vörösbor

2 evőkanál cukor

30 dkg áfonya

Almahab áfonyával elkészítése:

Az almákat nem hámozzuk meg, magházukat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk. Az almát az almalével, a citromlével és a cukorral felforraljuk, és lefedve lassú tűzön kb 12 perc alatt puhára főzzük. Összepürésítjük, és a zselatint a forró pürébe keverjük.

Egy szűrőn áttörjük és hagyjuk kihűlni.Hideg helyre tesszük, amíg a püré a tál széleinél meg nem szilárdul, majd átkeverjük. Hozzákeverjük a felvert tejszínt és lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a szószt: Az almalét a vörösborral és a cukorral felforraljuk, majd beletesszük az áfonyát.

Lassú tűzön kb. 10 percig lefedve főzzük, majd langyosra hűtjük.

Az almahabot melegvízbe mártott evőkanállal, vagy fagylaltkanállal tányérra szedjük, és a langyos áfonyaszósszal körítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc