Almahab áfonyával hozzávalók:
60 dkg alma
3 evőkanál almalé
1 evőkanál citromlé
3 evőkanál cukor
20 g zselatin
2 dl tejszín
2 dl almalé
2 evőkanál vörösbor
2 evőkanál cukor
30 dkg áfonya
Almahab áfonyával elkészítése:
Az almákat nem hámozzuk meg, magházukat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk. Az almát az almalével, a citromlével és a cukorral felforraljuk, és lefedve lassú tűzön kb 12 perc alatt puhára főzzük. Összepürésítjük, és a zselatint a forró pürébe keverjük.
Egy szűrőn áttörjük és hagyjuk kihűlni.Hideg helyre tesszük, amíg a püré a tál széleinél meg nem szilárdul, majd átkeverjük. Hozzákeverjük a felvert tejszínt és lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a szószt: Az almalét a vörösborral és a cukorral felforraljuk, majd beletesszük az áfonyát.
Lassú tűzön kb. 10 percig lefedve főzzük, majd langyosra hűtjük.
Az almahabot melegvízbe mártott evőkanállal, vagy fagylaltkanállal tányérra szedjük, és a langyos áfonyaszósszal körítjük.
0 hozzászólás