Almás burgonya püré hozzávalók:

alma – 1/2 kg alma

tej – 2 dl tej

burgonya – 1 kg burgonya

olaj vagy zsíradék – 1 dl

Almás burgonya püré elkészítése:

Az almát meghámozom, egy alma felét félreteszem, a többit nagy lyukú reszelőn lereszelem. A burgonyát is megtisztítom, apró kockára vágom és megfőzöm. Míg fő a burgonya, addig kevés olajon megpárolom a reszelt almát. Megfonnyasztom. A félre tett fél almát gerezdekre vágom és megpirítom. A megfőtt burgonyát a megfonnyasztott almával összekeverem, hozzáadom a tejet és összeturmixolom.

Sült húsokhoz könnyed köret.

Almás burgonya püré egyéb:

Tálaláskor a megpirított alma szeletekkel tálalom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc