Almás cobbler hozzávalók:

4 méretesebb alma

1 narancs

2 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

A tésztához:

8 dkg finomliszt

8 dkg rétesliszt

1 teáskanál sütőpor

7 dkg vaj

csipet só

1 bő evőkanál cukor

1 tojás

Almás cobbler elkészítése:

Az almás cobblerhez előveszek közepes vagy annál kisebb tepsit.

Az almákat megpucolom, cikkekre vágom, a cikkeket a tepsibe teszem. Ráreszelem a narancs héját, majd a levét is az almákra csorgatom, cukrot adok hozzá, aztán az egészet jól átforgatom.

Alufóliával befedem a tepsit, és 190 fokra előmelegített sütőbe tolom, nagyjából fél órára.

Amíg párolódik az alma, addig kikeverem a tésztát. A liszteket összekeverem 1 teáskanál sütőporral, sózom, a hideg vajjal elmorzsolom, majd ráütöm a tojást, és lágy tésztává dolgozom.

Amikor kész az alma, a tésztát óvatosan rákanalazom, és újabb fél órára a sütőbe tolom. Egy rózsányi tejszínhabban megbolondítva tálalom.

Almás cobbler egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc