Almás csirkefasírt hozzávalók:

3-4 személyre

30 dkg csirkemellfilé

20 dkg alma

1,5 zsemle

1 tojás

1 kisebb vöröshagyma

olaj

zsemlemorzsa

tej

borsikafű

Almás csirkefasírt elkészítése:

A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hagymát, a zsemlét és a tojást. Ízesítsd borsikafűvel és sóval.

Az alaposan összedolgozott fasírt masszát tedd egy olajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt őzgerincformába és közepes tűzön süsd pirosra. (Ha nincs őzgerincformád, akkor a masszából formázz rudat, kend meg olajjal, szórd meg zsemlemorzsával és alufóliába tekerve süsd meg egy tepsiben.)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc