Almás csirkemell hozzávalók:

4 személyre:

4 közepes csirkemell

50 dkg alma

5 dkg reszelt trappista sajt

1 dl tejszín

5 dkg vajcsipetnyi őrölt szegfűszeg

csipetnyi őrölt fahéj

csipetnyi őrölt gyömbér

őrölt fehérbors

kevés cukor

Almás csirkemell elkészítése:

A lebőrözött csirkemelleket csontozd ki, lapjában vágd ketté (esetleg gyengén klopfolhatod is), s sózd meg.

Hevítsd fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirítsd meg (addig hagyd, amíg kifehérednek, s kicsi színt is kapnak).

A sütéshez használt vajjal kenj ki egy tepsit, majd az alját borítsd be a hús felével, azon terítsd el a kicsumázott, felkarikázott alma felét, s azt hintsd meg kicsi sóval és cukorral, majd jöhet a maradék hús és a maradék alma.

A tejszínbe keverd bele az őrölt fűszereket, sózd, cukrozd, majd locsold meg vele a tepsi tartalmát.

Fedd le az edényt, s előmelegített sütőben közepes lángon – 30-40 perc alatt – süsd meg.

Ha kész, vedd le a fedelét, szórd rá a reszelt sajtot, s annyi időre tedd vissza a sütőbe, amíg a sajt megolvad.

Almás csirkemell egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc