Almás csók hozzávalók:

20 darabhoz

40 dkg liszt

25 dkg vaj/főzőmargarin

20 dkg cukor

4 tojás

1,5 kg alma

1 zacskó sütőpor

1 zacskó vaníliás cukor

1 citrom leve

1 teáskanál őrölt fahéj

csipet só

Almás csók elkészítése:

Az almás csókokhoz a vajat/főzőmargarint, a cukorral, vaníliás cukorral és sóval habosra keverjük. Egyenként belekeverjük az egész tojásokat. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd a vajas krémbe keverjük, és simára eldolgozzuk.

Az almákat egyforma apró darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk. A gyümölcsdarabokat a tésztába keverjük, őrölt fahéjjal ízesítjük.

Egy tepsit kikenünk, és az almás tésztából vízbe mártott kanállal kisebb halmokat rakunk rá. Az aprósüteményeket előmelegített sütőben 200 fokon (3-as fokozaton) 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc