Almás csók hozzávalók:
20 darabhoz
40 dkg liszt
25 dkg vaj/főzőmargarin
20 dkg cukor
4 tojás
1,5 kg alma
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
1 citrom leve
1 teáskanál őrölt fahéj
csipet só
Almás csók elkészítése:
Az almás csókokhoz a vajat/főzőmargarint, a cukorral, vaníliás cukorral és sóval habosra keverjük. Egyenként belekeverjük az egész tojásokat. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd a vajas krémbe keverjük, és simára eldolgozzuk.
Az almákat egyforma apró darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk. A gyümölcsdarabokat a tésztába keverjük, őrölt fahéjjal ízesítjük.
Egy tepsit kikenünk, és az almás tésztából vízbe mártott kanállal kisebb halmokat rakunk rá. Az aprósüteményeket előmelegített sütőben 200 fokon (3-as fokozaton) 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
0 hozzászólás