Almás-csokis kuglóf hozzávalók:
Tésztához:
100 g vaj
1/2 csésze olaj
1/2 csésze cukor
2 tojás
3 evőkanál kakaó
egy csipet só
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
50 g joghurt
1/2 csésze almapüré
1 csésze liszt
Töltelékhez:
30 g olvasztott vaj
2 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
50 g sótlan mogyoró
30 g csokoládé
1 evőkanál kakaó
Díszítéshez:
50 g sótlan mogyoró
50 g étcsokoládé
Almás-csokis kuglóf elkészítése:
Az almapüré elkészítéséhez, hámozz meg 2 almát, és főzd 2-3 percig, hogy megpuhuljanak kicsit, majd szűrd le és pépesítsd turmixgéppel. Hagyd kihűlni.
A töltelékhez, keverd össze a darált mogyorót a cukorral, kakaóval, reszelt csokival, liszttel és olvasztott vajjal.
A tésztához, keverd robotgéppel a vajat az olajjal és cukorral, majd add hozzá egyesével a tojásokat. Add hozzá a joghurttal összekevert almapürét, majd a szódabikarbónával, sütőporral és kakaóval összekevert lisztet. Keverd össze jól, hogy kapj egy puha tésztát. Olajozz ki egy tepsit és tapétázd ki kristálycukorral, amitől csillogós lesz a kuglóf, és könnyebb lesz kiszedni is. Öntsd a tepsibe a tészta felét, rá a tölteléket, fedd le a maradék tésztával, és szórd be a tetejét a darált mogyoróval. Tedd a sütőbe 25-30 percre. Fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy kész van-e. Hagyd kihűlni és szedd ki a formából.
A kalácsot díszítsd olvasztott csokival.
Az almás csokis kuglóf receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás