Almás-csokis kuglóf hozzávalók:

Tésztához:

100 g vaj

1/2 csésze olaj

1/2 csésze cukor

2 tojás

3 evőkanál kakaó

egy csipet só

1 teáskanál sütőpor

1/2 teáskanál szódabikarbóna

50 g joghurt

1/2 csésze almapüré

1 csésze liszt

Töltelékhez:

30 g olvasztott vaj

2 evőkanál cukor

2 evőkanál liszt

50 g sótlan mogyoró

30 g csokoládé

1 evőkanál kakaó

 

 

Díszítéshez:

50 g sótlan mogyoró
50 g étcsokoládé

Almás-csokis kuglóf elkészítése:

Az almapüré elkészítéséhez, hámozz meg 2 almát, és főzd 2-3 percig, hogy megpuhuljanak kicsit, majd szűrd le és pépesítsd turmixgéppel. Hagyd kihűlni.

A töltelékhez, keverd össze a darált mogyorót a cukorral, kakaóval, reszelt csokival, liszttel és olvasztott vajjal.

A tésztához, keverd robotgéppel a vajat az olajjal és cukorral, majd add hozzá egyesével a tojásokat. Add hozzá a joghurttal összekevert almapürét, majd a szódabikarbónával, sütőporral és kakaóval összekevert lisztet. Keverd össze jól, hogy kapj egy puha tésztát. Olajozz ki egy tepsit és tapétázd ki kristálycukorral, amitől csillogós lesz a kuglóf, és könnyebb lesz kiszedni is. Öntsd a tepsibe a tészta felét, rá a tölteléket, fedd le a maradék tésztával, és szórd be a tetejét a darált mogyoróval. Tedd a sütőbe 25-30 percre. Fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy kész van-e. Hagyd kihűlni és szedd ki a formából.

A kalácsot díszítsd olvasztott csokival.

Az almás csokis kuglóf receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc