Almás-diós omlóstészta hozzávalók:

4 tojás

8 evőkanál cukor

8 evőkanál liszt

4 evőkanál tejföl

½ kiskanál sütőpor

1 tasak vanília cukor

2 alma

dió

Almás-diós omlóstészta elkészítése:

Egy tálba beletesszük a tojásfehérjéket, cukorral és vanília cukorral. Addig kavarjuk míg habos lesz. Hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgákat, majd fakanállal összekavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, amihez hozzákavartuk a sütőport és jól összekavarjuk. Egy kerek teflon forma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalait pedig megkenjük olajjal és kitapétázzuk liszttel. Beleöntjük a keveréket. Az almát megpucoljk és felszeleteljük, azután megforgatjuk lisztben és beletesszük a formába. Itt-ott megszórjuk dió darabkákkal. 175 fokos előmelegített sütőbe tesszük 30-40 percre. Mikor a sütemény megsült, kivesszük a sütőből és megszórjuk porcukorral.

Az almás-diós omlóstészta receptet Pocahontas ajánlotta.

Almás-diós omlóstészta egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc