Almás-diós omlóstészta hozzávalók:
4 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
4 evőkanál tejföl
½ kiskanál sütőpor
1 tasak vanília cukor
2 alma
dió
Almás-diós omlóstészta elkészítése:
Egy tálba beletesszük a tojásfehérjéket, cukorral és vanília cukorral. Addig kavarjuk míg habos lesz. Hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgákat, majd fakanállal összekavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, amihez hozzákavartuk a sütőport és jól összekavarjuk. Egy kerek teflon forma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalait pedig megkenjük olajjal és kitapétázzuk liszttel. Beleöntjük a keveréket. Az almát megpucoljk és felszeleteljük, azután megforgatjuk lisztben és beletesszük a formába. Itt-ott megszórjuk dió darabkákkal. 175 fokos előmelegített sütőbe tesszük 30-40 percre. Mikor a sütemény megsült, kivesszük a sütőből és megszórjuk porcukorral.
Az almás-diós omlóstészta receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás