Almás-diós tekercs hozzávalók:

Tésztalap:

1 tojás

5 evőkanál olaj

10 teáskanál joghurt

1 csomag sütőpor

2 tasak vaníliacukor

egy csipet só

4 evőkanál cukor

350-380 g liszt

Töltelék

3 nagyobb alma

4 evőkanál cukor

nagyobb darabokra darált dió

fahéj

Almás-diós tekercs elkészítése:

Készítsd el előbb az almás-diós tölteléket. Vágd kockákra az almákat és tedd egy serpenyőbe a cukorral. Párold a tűzön addig, amíg csökken a leve és megpuhul az alma. Zárd el a tüzet, keverj hozzá egy kiskanál fahájat, majd tedd félre.

A tésztához tedd egy tálba a tojást, cukrot és vaníliacukrot. Keverd jól össze mixerrel, majd add hozzá a joghurtot, olajat, sót és a sütőporral összekevert lisztet (először csak 350 g lisztet). Keverd össze fakanállal, majd gyúrd a kezeiddel is. Ha nem áll össze rendesen a tészta, adj még hozzá egy kis lisztet. Addig gyúrd, amíg egy puha tésztát kapsz.

Lisztezd be kicsit az asztalt, majd nyújts lapot a tésztából. Vágd két egyenlő részre, majd oszd el rajtuk a tölteléket is.

Tekerd fel őket először külön, majd csavard össze, hogy egy tekercset kapj, és hajtsd alulra a végeket. Kend be egy kis tejjel összekevert tojássárgájával.

Tedd a 175 fokos sütőbe 35-40 percre.

Tálalás előtt hagyd egy órát hűlni.

 

Az almás-diós kalács receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc