Almás-diós tekercs hozzávalók:
Tésztalap:
1 tojás
5 evőkanál olaj
10 teáskanál joghurt
1 csomag sütőpor
2 tasak vaníliacukor
egy csipet só
4 evőkanál cukor
350-380 g liszt
Töltelék
3 nagyobb alma
4 evőkanál cukor
nagyobb darabokra darált dió
fahéj
Almás-diós tekercs elkészítése:
Készítsd el előbb az almás-diós tölteléket. Vágd kockákra az almákat és tedd egy serpenyőbe a cukorral. Párold a tűzön addig, amíg csökken a leve és megpuhul az alma. Zárd el a tüzet, keverj hozzá egy kiskanál fahájat, majd tedd félre.
A tésztához tedd egy tálba a tojást, cukrot és vaníliacukrot. Keverd jól össze mixerrel, majd add hozzá a joghurtot, olajat, sót és a sütőporral összekevert lisztet (először csak 350 g lisztet). Keverd össze fakanállal, majd gyúrd a kezeiddel is. Ha nem áll össze rendesen a tészta, adj még hozzá egy kis lisztet. Addig gyúrd, amíg egy puha tésztát kapsz.
Lisztezd be kicsit az asztalt, majd nyújts lapot a tésztából. Vágd két egyenlő részre, majd oszd el rajtuk a tölteléket is.
Tekerd fel őket először külön, majd csavard össze, hogy egy tekercset kapj, és hajtsd alulra a végeket. Kend be egy kis tejjel összekevert tojássárgájával.
Tedd a 175 fokos sütőbe 35-40 percre.
Tálalás előtt hagyd egy órát hűlni.
Az almás-diós kalács receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás