Almás fánk hozzávalók:
Tésztalap
250 g liszt
1/2 csomag friss élesztő
3 evőkanál cukor
1 tojás
50 g puha vaj
10 evőkanál langyos tej
Töltelék
2 alma
4 evőkanál cukor
összetört dió
1/2 teáskanál fahéj
Almás fánk elkészítése:
Öntsd a liszt közepébe az 1 evőkanál cukorral és 1-2 evőkanál tejjel összekevert élesztőt.
Erjedés után add hozzá a maradék cukrot, a tojást, a maradék tejet és a vajat. Keverd össze egy fakanállal, majd lisztezd be kicsit a kezeid, és gyúrd meg.
Fedd le jól alufóliával és tedd 50 percre egy huzatmentes helyre.
Amíg kel a tészta, foglalkozz az almás töltelékkel.
Reszeld le az almákat, és tedd egy edénybe a cukorral együtt. Párold meg, majd vedd le a tűzről, add hozzá a fahéjat és diót, keverd össze és tedd félre hűlni.
Miután letelt az 50 perc, borítsd a tésztát a belisztezett asztalra, és oszd 8 egyenlő részre.
Nyújts vastagabb lapot a tésztagombócokból, tegyél 1 kanál almát a közepébe, gyűjtsd össze a széleit, megnyomkodva kicsit, hogy összeragadjon.
Miután mind megvan, tedd a fánkokat őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Hagyd még állni 30 percig, majd tedd a 180 fokos sütőbe 15 percre.
Szórd be porcukorral és már fogyaszthatod is.
Az almás fánk receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás