Almás fánk hozzávalók:

Tésztalap

250 g liszt
1/2 csomag friss élesztő
3 evőkanál cukor
1 tojás
50 g puha vaj
10 evőkanál langyos tej

Töltelék

2 alma
4 evőkanál cukor
összetört dió
1/2 teáskanál fahéj

Almás fánk elkészítése:

Öntsd a liszt közepébe az 1 evőkanál cukorral és 1-2 evőkanál tejjel összekevert élesztőt.

Erjedés után add hozzá a maradék cukrot, a tojást, a maradék tejet és a vajat. Keverd össze egy fakanállal, majd lisztezd be kicsit a kezeid, és gyúrd meg.

Fedd le jól alufóliával és tedd 50 percre egy huzatmentes helyre.

Amíg kel a tészta, foglalkozz az almás töltelékkel.

Reszeld le az almákat, és tedd egy edénybe a cukorral együtt. Párold meg, majd vedd le a tűzről, add hozzá a fahéjat és diót, keverd össze és tedd félre hűlni.

Miután letelt az 50 perc, borítsd a tésztát a belisztezett asztalra, és oszd 8 egyenlő részre.

Nyújts vastagabb lapot a tésztagombócokból, tegyél 1 kanál almát a közepébe, gyűjtsd össze a széleit, megnyomkodva kicsit, hogy összeragadjon.

Miután mind megvan, tedd a fánkokat őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

Hagyd még állni 30 percig, majd tedd a 180 fokos sütőbe 15 percre.

Szórd be porcukorral és már fogyaszthatod is.

 

Az almás fánk receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc