Almás krémes sütemény hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 egész tojás
1-2 evőkanál tejföl
Almatöltelékhez:
1,5 kg alma
1 kanál vaj
ízlés szerint fahéj
Krémhez:
2 tojás
2 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
½ l tej
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
olvasztott csokoládé
Almás krémes sütemény elkészítése:
Az almás krémeshez a lisztet a margarinnal, a cukorral, a sütőporral, a vaníliás cukorral jól elmorzsoljuk, majd hozzáadunk 2 egész tojást, 1-2 evőkanál tejfölt és ezt mind jól összegyúrjuk. Három lapot sütünk.
Almatöltelék:
Az almát lereszeljük, gyengén kinyomkodjuk, s egy jó kanál vajon megdinszteljük, kristálycukorral és fahéjjal.
Krém:
A tojást, a cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot jól elkeverjük, és fél liter tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt ehhez hozzáadjuk a vajat és a porcukrot, jól eldolgozzuk.
Alsó lapra rákenjük az almatölteléket, ráhelyezzük a másik lapot, ezt megkenjük a krémmel, a harmadik lapot ráhelyezzük és végül a sütemény tetejére olvasztott csokoládét teszünk.
0 hozzászólás