Almás krémes sütemény hozzávalók:

Tésztához:

50 dkg liszt

20 dkg margarin

15 dkg cukor

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

2 egész tojás

1-2 evőkanál tejföl

Almatöltelékhez:

1,5 kg alma

1 kanál vaj

ízlés szerint fahéj

Krémhez:

2 tojás

2 evőkanál cukor

2 evőkanál liszt

½ l tej

15 dkg vaj

15 dkg porcukor

olvasztott csokoládé

Almás krémes sütemény elkészítése:

Az almás krémeshez a lisztet a margarinnal, a cukorral, a sütőporral, a vaníliás cukorral jól elmorzsoljuk, majd hozzáadunk 2 egész tojást, 1-2 evőkanál tejfölt és ezt mind jól összegyúrjuk. Három lapot sütünk.

Almatöltelék:

Az almát lereszeljük, gyengén kinyomkodjuk, s egy jó kanál vajon megdinszteljük, kristálycukorral és fahéjjal.

Krém:

A tojást, a cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot jól elkeverjük, és fél liter tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt ehhez hozzáadjuk a vajat és a porcukrot, jól eldolgozzuk.

Alsó lapra rákenjük az almatölteléket, ráhelyezzük a másik lapot, ezt megkenjük a krémmel, a harmadik lapot ráhelyezzük és végül a sütemény tetejére olvasztott csokoládét teszünk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc