Almás-mazsolás töltött pulyka hozzávalók:

5 kg-os pulyka

4 pohár aprított zsemle

negyed pohár zöldpetrezselyem

fél pohár zellerszár

1 teáskanál bazsalikom

háromnegyed teáskanál só

fél teáskanál pirospaprika

egy nyolcad teáskanál szerecsendió

1,5 teáskanál zsálya

3 pohár alma összevágva

1 pohár mazsola

2-3 db tojás

1 pohár összevágott mogyoró vagy dió

Almás-mazsolás töltött pulyka elkészítése:

Az almás-mazsolás töltött pulykához a pulyka nyakhúsát és máját vajon 1 db vöröshagymával megpároljuk.

A zsemléket beáztatjuk és utána kinyomkodjuk.

A pulykát megmossuk hideg vízben alaposan, majd kívül belül besózzuk, sült pulyka fűszerkeverékkel befűszerezzük.

A megpárolt nyakhúst a májat apróra összevágjuk, összekeverjük a zsemlével, hozzáadjuk a felszeletelt zellert és a maradék hozzávalókat. Jól összekeverjük, betöltjük vele a pulyka hasát, a mellbőrét fellazítjuk, és nyomózsákkal a bőre alatt is megtöltjük. A maradék töltelékekből gombócokat formázunk, és sütőlapon sütőben külön megsütjük.

A megtöltött pulykát tegyük egy nagy tepsibe. Érdemes mélyebb tepsit használni.

Zsiradékkal kenjük meg alaposan, vizet öntsünk alá. Előmelegített sütőben először 170-180 fokon süssük, majd fél óra múlva vegyük vissza a hőmérsékletet 140 fokra és így süssük legalább 3 órán keresztül.

Almás-mazsolás töltött pulyka egyéb:

Tálaláskor vegyük ki óvatosan a tepsiből, tegyük egy nagy pecsenyés tálra. Köretként sült almát és vörös áfonyás kuszkuszt tálaljunk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 240 perc