Almás porlós hozzávalók:
Tésztalap
1 pohár olaj (1,5 dl)
1 pohár cukor
1 kiskanál ecet elkeverve 1 kiskanál szódabikarbónával
1/2 pohár ásványvíz
liszt, amennyit felvesz (450-500 g)
Töltelék:
1 kg alma
200 g kristálycukor
fahéj
Almás porlós elkészítése:
Tedd a tészta összes hozzávalóját egy tálba. Tegyél először csak 400 g lisztet, keverd össze fakanállal, majd gyúrd kézzel a tésztát, és ha szükséges, adj még hozzá lisztet. Gyúrd lisztes kézzel 8-10 percen keresztül. A kapott tésztát oszd két egyenlő részre.
Tegyél egy darab sütőpapírt a munkaasztalra, szórd meg liszttel és nyújtsd ki rajta az első lapot. A sütőpapírt használva (így könnyebb, és nem szakad el), borítsd a lapot a kikent és kilisztezett tepsibe, majd távolítsd el a papírt.
Készítsd el az almás tölteléket. Hámozd meg és reszeld le az almákat, majd tedd a cukorral egy edénybe alacsony lángra. Keverd össze, hagyd, hogy az alma kiengedje a levét, majd keverd össze megint, és ismételgesd, amíg elpárolog az alma leve. Ezután, adj hozzá egy kiskanál fahéjat, majd keverd ismét össze.
Öntsd az almát a lapra és egyengesd el. Nyújtsd ki a második lapot is ugyanazzal a módszerrel, mint az elsőt, a sütőpapírral együtt borítsd az almára. Távolítsd el a sütőpapírt, és tedd a tepsit a 175 fokos sütőbe 30-35 percre, amíg aranyszínű lesz.
Amikor a sütemény kihűlt, vágd fel és szórd meg porcukorral.
Az almás pite receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás