Almás porlós hozzávalók:

Tésztalap

1 pohár olaj (1,5 dl)

1 pohár cukor

1 kiskanál ecet elkeverve 1 kiskanál szódabikarbónával

1/2 pohár ásványvíz

liszt, amennyit felvesz (450-500 g)

Töltelék:

1 kg alma

200 g kristálycukor

fahéj

Almás porlós elkészítése:

Tedd a tészta összes hozzávalóját egy tálba. Tegyél először csak 400 g lisztet, keverd össze fakanállal, majd gyúrd kézzel a tésztát, és ha szükséges, adj még hozzá lisztet. Gyúrd lisztes kézzel 8-10 percen keresztül. A kapott tésztát oszd két egyenlő részre.

Tegyél egy darab sütőpapírt a munkaasztalra, szórd meg liszttel és nyújtsd ki rajta az első lapot. A sütőpapírt használva (így könnyebb, és nem szakad el), borítsd a lapot a kikent és kilisztezett tepsibe, majd távolítsd el a papírt.

Készítsd el az almás tölteléket. Hámozd meg és reszeld le az almákat, majd tedd a cukorral egy edénybe alacsony lángra. Keverd össze, hagyd, hogy az alma kiengedje a levét, majd keverd össze megint, és ismételgesd, amíg elpárolog az alma leve. Ezután, adj hozzá egy kiskanál fahéjat, majd keverd ismét össze.

Öntsd az almát a lapra és egyengesd el. Nyújtsd ki a második lapot is ugyanazzal a módszerrel, mint az elsőt, a sütőpapírral együtt borítsd az almára. Távolítsd el a sütőpapírt, és tedd a tepsit a 175 fokos sütőbe 30-35 percre, amíg aranyszínű lesz.

Amikor a sütemény kihűlt, vágd fel és szórd meg porcukorral.

 

Az almás pite receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc