Almás rizspuding karamellel hozzávalók:
1 csésze rizs
3 csésze tej
fél csésze cukor a karamellhez és további 2-3 evőkanál
vaníliacukor
vanília eszencia
citromhéj
fahéj
2 evőkanál margarin
3 nagy alma
2 tojás
Almás rizspuding karamellel elkészítése:
A pudinghoz hagyd puhulni a rizst vízben 1 órán keresztül, majd főzd meg tejben, és ízlés szerint édesítsd (2-3 evőkanál cukorral). Add hozzá a vanília eszenciát vagy reszelt citromhéjat, majd a 2 tojássárgáját és a kis sóval habbá vert fehérjéket. Keverd óvatosan össze. Reszelj le 2 nagy almát és párold margarinon, 2 evőkanál cukorral és egy teáskanál fahéjjal.
Karamellizálj fél csésze cukrot, és tapétázd ki vele a pudingos tálat. Hagyd kicsit hűlni az edényt, hogy megkeményedjen a karamell is, majd helyezd bele a rizs felét, rá a párolt almát, majd a maradék rizst, a tetejét pedig fedd le almaszeletekkel. Szórd meg vaníliacukorral és egy kis fahéjjal. Bain-marie-ban süsd 20-30 percig.
Tálalhatod meleg és hidegen is.
Az almás rizspuding receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás