Almás rizspuding karamellel hozzávalók:

1 csésze rizs

3 csésze tej

fél csésze cukor a karamellhez és további 2-3 evőkanál

vaníliacukor

vanília eszencia

citromhéj

fahéj

2 evőkanál margarin

3 nagy alma

2 tojás

Almás rizspuding karamellel elkészítése:

A pudinghoz hagyd puhulni a rizst vízben 1 órán keresztül, majd főzd meg tejben, és ízlés szerint édesítsd (2-3 evőkanál cukorral). Add hozzá a vanília eszenciát vagy reszelt citromhéjat, majd a 2 tojássárgáját és a kis sóval habbá vert fehérjéket. Keverd óvatosan össze. Reszelj le 2 nagy almát és párold margarinon, 2 evőkanál cukorral és egy teáskanál fahéjjal.

Karamellizálj fél csésze cukrot, és tapétázd ki vele a pudingos tálat. Hagyd kicsit hűlni az edényt, hogy megkeményedjen a karamell is, majd helyezd bele a rizs felét, rá a párolt almát, majd a maradék rizst, a tetejét pedig fedd le almaszeletekkel. Szórd meg vaníliacukorral és egy kis fahéjjal. Bain-marie-ban süsd 20-30 percig.

 

Tálalhatod meleg és hidegen is.

Az almás rizspuding receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc