Almás torta hozzávalók:

Laphoz:

8 tojás

16 evőkanál cukor

8 evőkanál olaj

8 evőkanál liszt

vanília eszencia

Töltelékhez:

1 kg alma

2-3 evőkanál cukor

50 g vaj

1 teáskanál fahéj

1/2 teáskanál kardámom

Díszítéshez:

tejszínhab

mandulapehely

Almás torta elkészítése:

Az almás tortához mosd meg és hámozd meg az almákat, majd vágd szeletekre. Tedd egy tepsibe és szórd be cukorral, fahéjjal, kardámommal. Oszd el a tetején a kis darabokra vágott vajat. Tedd a sütőbe, amíg megpuhul kicsit az alma.

Válaszd szét a tojásokat. Verd fel a fehérjéket a cukorral, majd add hozzá a sárgájákat, olajt, eszenciát és lisztet. Oszd kettőbe a tésztát. Helyezd az egyik felet az almákra, majd tedd vissza a tepsit a sütőbe 20-25 percre. Hagyd kicsit hűlni, majd borítsd egy tálcára úgy, hogy az almák kerüljenek felülre. Süss még egy lapot ugyanabban a tepsiben a másik fél tésztából. Miután megsült és kihűlt, helyezd az almára. Itasd át egy kis égetett cukros sziruppal, majd öltöztesd tejszínhabba a tortát és díszítsd mandulapehellyel.

 

A látványosság kedvéért, keverhetsz a tejszínhab egyik részébe egy kiskanál kakaót. Miután állt egy darabig a hűtőben, vágd kockákra és tálald.

Az almás torta receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc