Almás torta hozzávalók:
Laphoz:
8 tojás
16 evőkanál cukor
8 evőkanál olaj
8 evőkanál liszt
vanília eszencia
Töltelékhez:
1 kg alma
2-3 evőkanál cukor
50 g vaj
1 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál kardámom
Díszítéshez:
tejszínhab
mandulapehely
Almás torta elkészítése:
Az almás tortához mosd meg és hámozd meg az almákat, majd vágd szeletekre. Tedd egy tepsibe és szórd be cukorral, fahéjjal, kardámommal. Oszd el a tetején a kis darabokra vágott vajat. Tedd a sütőbe, amíg megpuhul kicsit az alma.
Válaszd szét a tojásokat. Verd fel a fehérjéket a cukorral, majd add hozzá a sárgájákat, olajt, eszenciát és lisztet. Oszd kettőbe a tésztát. Helyezd az egyik felet az almákra, majd tedd vissza a tepsit a sütőbe 20-25 percre. Hagyd kicsit hűlni, majd borítsd egy tálcára úgy, hogy az almák kerüljenek felülre. Süss még egy lapot ugyanabban a tepsiben a másik fél tésztából. Miután megsült és kihűlt, helyezd az almára. Itasd át egy kis égetett cukros sziruppal, majd öltöztesd tejszínhabba a tortát és díszítsd mandulapehellyel.
A látványosság kedvéért, keverhetsz a tejszínhab egyik részébe egy kiskanál kakaót. Miután állt egy darabig a hűtőben, vágd kockákra és tálald.
Az almás torta receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás